Speciale projecten

een tweede

voor een kantoorgebouw

Van verouderd kantoorgebouw tot levendig stadslaboratorium

Het Rotterdam Central District bevond zich in de spagaat tussen torenhoge ambities en de weerbarstige realiteit. Daarom besloot de gemeente Het Schieblock op te richten. Dit is een laboratory for urban development. Het moet te grote kantorenleegstand voorkomen.

'Creatieve ondernemers uit allerlei disciplines’

Het Schieblock is een levendig ‘stadslaboratorium’ met creatieve ondernemers uit allerlei disciplines. De gemeente Rotterdam is eigenaar en vroeg Young Startup en VPS Nederland voor de verhuur van de ruimtes en beveiliging van het pand en omliggende terrein.

Daarnaast verzorgen we de invulling van de naastgelegen panden aan het Delftseplein en de Delftsestraat. We bieden die panden aan op basis van bruikleen. Dankzij maatwerkafspraken met de gemeente kunnen we maximale flexibiliteit bieden voor de gebiedsontwikkeling.

Bijzondere initiatieven

Het totale terrein biedt plaats aan meer dan 150 creatieve startups. Zij hebben van de locatie een inspirerend ondernemerscentrum gemaakt. Bovendien zijn rond het complex bijzondere initiatieven tot stand gekomen, zoals de Dakakker, de Biergarten en de luchtsingel die architectenbureau ZUS realiseerde. Het is een tijdelijke houten brug, dwars door Het Schieblock heen.

MICKKEUS in Amsterdam

Blijf op de hoogte van ons actuele ruimteaanbod