Werkruimte via Young Startup, iets voor jou?

We beheren leegstaande gebouwen door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijfshallen en kantoorpanden, voormalige gevangenissen, ziekenhuizen, kerken en zelfs kastelen.

Wij bieden startups, ZZP’ers, kleine bedrijven en kunstenaars de mogelijkheid deze ruimtes tijdelijk te betrekken tegen lage kosten. Door leegstaand vastgoed op deze manier te gebruiken, zorgen we ervoor dat de ruimte en de omgeving representatief en leefbaar blijven, voorkomen we de negatieve gevolgen van leegstand voor de eigenaar en bieden we jou een unieke en betaalbare werkruimte.

Om gebruik te maken van ruimte via Young Startup is het van belang dat je flexibel bent en je beseft dat je op het pand van iemand anders past. Je draagt bij aan de representativiteit van de ruimte en een prettige leefomgeving. Daarnaast is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat je de ruimte tijdelijk gebruikt en dat we vooraf meestal niet kunnen aangeven hoe lang het beschikbaar is. Uiteraard geven we het je zo snel mogelijk aan als het pand een nieuwe bestemming krijgt. En doen we ons best om je weer aan een nieuwe kantoor- of atelierruimte te helpen.

"Het geld dat ik op deze manier bespaar, kan ik weer in mijn bedrijf investeren"

Unieke werkruimte tegen een lage prijs

Young Startup biedt jou de kans om een kantoor- of atelierruimte te betrekken tegen een lage prijs, op vaak een unieke locatie. In de meeste Young Startup gebouwen zijn meerdere ondernemers gevestigd. Dit stelt jou in staat om andere enthousiaste startups te ontmoeten. De maandelijkse kosten voor het gebruik van een Young Startup werkruimte liggen een stuk lager dan de reguliere commerciële huurtarieven, waardoor jij kunt investeren in de ontwikkeling en groei van jouw bedrijf.

Ontdek betaalbare en flexibele werkruimtes

Hoe kom je aan een Young Startup werkruimte? Bekijk de beschikbare ruimtes en meld je direct aan als er een ruimte bij staat waar je interesse in hebt. Is er een match? Dan nodigen wij je uit voor een intakegesprek en een bezichtiging. Tijdens het gesprek geven we je meer informatie over de ruimte en onze werkwijze. Na jouw akkoord tekenen we de huur- of bruikleenovereenkomst. Die heeft een opzegtermijn van 14 of 28 dagen. Meestal kun je de ruimte daarna meteen betrekken.

Let op: als je onze overeenkomst accepteert betaal je € 25,- inschrijfkosten en € 85,- administratiekosten. Daarnaast vragen we je in de meeste gevallen om een waarborgsom.

Als een gebouw een nieuwe bestemming krijgt

Wij beheren leegstaande gebouwen totdat ze worden verkocht, verhuurd, gerenoveerd of gesloopt. Tot die tijd kun jij er jouw onderneming vestigen. Als een pand een nieuwe bestemming krijgt, zeggen wij de huur- of bruikleenovereenkomst met je op. Je dient, afhankelijk van het type overeenkomst , de ruimte dan binnen 14 of 28 dagen leeg en bezemschoon aan ons op te leveren. Je kunt het bij ons aangeven als je in aanmerking wilt komen voor een nieuwe tijdelijke kantoor of atelierruimte. Dan bekijken we of het mogelijk is om je een plek te bieden in een ander Young Startup pand.

Blijf op de hoogte van ons actuele ruimteaanbod