Bruikleen of (tijdelijke) verhuur

Voordat je jouw werkruimte via Young Startup gaat betrekken, tekenen we een bruikleenovereenkomst of een (tijdelijke) huurovereenkomst. In de meeste gevallen kun je er daarna meteen in.

Welke contractvorm we je aanbieden hangt af van de ruimte. We houden daarbij rekening met de verwachte duur van de leegstand en de wensen van de vastgoedeigenaar. Tijdens het intakegesprek informeren we je uitgebreid over het type contract, zodat je weet waar je aan toe bent.

Een bruikleenovereenkomst

Een bruikleenovereenkomst is een contract voor onbepaalde tijd. Er geldt een wederzijdse opzegtermijn van 14 of 28 dagen. Je sluit de bruikleenovereenkomst per persoon af en de maandelijkse kosten zijn laag. Helaas weten wij vaak niet van tevoren hoe lang je de ruimte kunt gebruiken en heb je door de korte opzegtermijn wel te maken met onzekerheid over de loopduur. Ben jij flexibel en kun je redelijk makkelijk op korte termijn verhuizen dan kun je veel geld besparen met een werkruimte op basis van een bruikleenovereenkomst.

"Geen langlopende contracten, dat past perfect bij mij als startup"

Een (tijdelijke) huurovereenkomst

Een (tijdelijke) huurovereenkomst ga je aan voor minimaal 6 maanden. Na die periode geldt er een opzegtermijn van 3 maanden voor de eigenaar. Als huurder heb je een opzegtermijn van 1 maand. Met deze overeenkomst heb je meer zekerheid en weet je eerder wanneer je jouw ruimte dient te verlaten. Hier staan hogere maandelijkse kosten tegenover, maar deze kosten liggen nog steeds een stuk lager dan bij reguliere huur. Heb jij behoefte aan meer zekerheid en ben je bereid tot iets hogere maandlasten dan is een (tijdelijke) huurovereenkomst een goede optie.

Benieuwd welke werkruimtes op basis van bruikleen of (tijdelijke) verhuur beschikbaar zijn? Bekijk ons aanbod en meld je aan voor een vrijblijvende bezichtiging.

Blijf op de hoogte van ons actuele ruimteaanbod