Ondernemers

FAIR2 Media vond een

werkruimte in een voormalig postkantoor

FAIR2Media gebruikt sinds 2017 gebruik van een voormalig postkantoor als werkruimte via Young Startup. Voor die tijd werkten ze vanuit huis, maar de ondernemers Kosmo. Matthias en Margo werden daar belemmerd door het gebrek aan ruimte.

Ondernemersgeest

Kosmo, een van de eigenaren van ontwerpbureau FAIR2 Media, heeft altijd een ondernemersgeest gehad en ging na zijn studie meteen als zelfstandige aan de slag. Hij vertelt: “Het uitgangspunt van FAIR2Media is dat je werk moet doen dat je leuk vindt. Wij hebben dit bedrijf omdat we er energie uit halen en ervan genieten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het altijd een feest is. Soms zijn er moeilijke periodes. Net als iedereen moeten we werken aan goede communicatie en samenwerking.”

Nadat hij zijn ondernemersplan aan vrienden Matthias en Margo had gepitcht, kwamen de twee snel bij het bedrijf en in een gestaag toenemend tempo werd meer personeel toegevoegd. In 2019 was FAIR2 Media een feit geworden.

Werk dat je leuk vindt

“Onze ontwerpen maken de wereld speelser en leuker”

“Innovatie vormt de kern van alles wat we doen. We maken ontwerpen en concepten die de wereld speelser en leuker maken”, aldus Kosmo. “Ons werk bestaat uit ontwerpen, programmeren, grafisch werk, timmerwerk, we werken met lasersnijders, 3D-printers, een cirkelzaag, verf en een fotostudio. Soms gebruiken we een naaimachine voor de finishing touch, of de soldeerbout of lasmachine. Of wat er ook nodig is om het beste product te maken.”

Deze veelzijdige aanpak is er een die FAIR2 Media goed heeft gediend: “Ons ondernemingsdoel is een geleidelijke groei”, legt Kosmo uit: “We willen uiteindelijk bestaan uit een team van ongeveer 15 mensen die elk een goed inkomen kunnen verdienen met het bedrijf.”

“Een goede zaak dat leegstaande gebouwen op deze manier toch zinvol gebruikt worden”

Werken in een voormalig postkantoor

FAIR2Media gebruikt sinds 2017 gebruik van een voormalig postkantoor als werkruimte via Young Startup. Voor die tijd werkten ze vanuit huis, maar de ondernemers Kosmo. Matthias en Margo werden daar belemmerd door het gebrek aan ruimte: “Toen het te klein werd in de woonkamer, zijn we gaan zoeken. We hadden niet de mogelijkheid om een werkruimte te kopen of te huren in de reguliere huurmarkt. Zo kwamen we bij Young Startup terecht – en daar zijn we nog steeds blij mee ”, aldus Kosmo. “Wij vinden het een goede zaak leegstaande gebouwen op deze manier toch zinvol gebruikt worden”, voegt Matthias toe.

Arnoud Kuipers in Assen

Blijf op de hoogte van ons actuele ruimteaanbod