Ondernemers

Young startup Noëlle vond

in haar ruimte

Op korte termijn hoopt Noëlle een nieuw Young Startup pand te vinden waar zij de magie van De Tempel ook op een geheel nieuwe locatie kan creëren.

Een eigen yogaruimte

Gedurende de afgelopen 12 jaar is yoga voor Noëlle Sterk een belangrijk onderdeel van haar levensstijl geworden, zowel voor haar persoonlijk als door de oprichting van haar bedrijf De Tempel. Na een carrière in de radio maakte ze de sprong naar freelancen en lesgeven in yoga, maar ze merkte al snel dat ze kostbare tijd aan het verliezen was aan de fysieke kant van haar carrière. Noëlle legt uit: “Ik merkte dat ik altijd met dingen aan het sjouwen was. Inrichting voor een evenement hier, een tent met spullen daar. Met mijn yogamatten naar het strand. En weer terug.”

Vanuit haar ambitie om haar eigen ruimte te creëren, is De Tempel geboren. Met een ruimte van Young Startup kon deze ambitie gerealiseerd worden en heeft ze een alledaagse ruimte weten te transformeren tot een yogacentrum vol spiritualiteit, passie en liefde.

Passie en liefde

“De Tempel is meer dan enkel een yogaruimte”

Verbondenheid vieren

Noëlle is al ruim 12 jaar gepassioneerd met yoga bezig. Naar eigen zeggen bracht ze vóór De Tempel een groot deel van haar tijd door met “lesgeven en freewheelen”. Ze merkte na verloop van tijd dat er bij haarzelf en in binnen de yoga community behoefte ontstond naar een meer vaste plek. Ze legt uit dat De Tempel ontstaan is vanuit de gedachte dat het een plaats van liefde is: “Een plek waar alles samen zou komen onder één dak. Waar we verbondenheid zouden vieren in plaats van strijd te voeren tegen verschillen. Ik wist nog niet hoe dat er precies uit zou zien, maar het zou een fijne, warme plek zijn waar mensen zich thuis zouden voelen. ”

Oorspronkelijk was De Tempel een samenwerking tussen Noëlle en een goede vriendin, maar uiteindelijk deed ze het solo. Hoewel het soms moeilijk was, ging ze de uitdaging aan en streefde ze ernaar om van De Tempel de ruimte te maken waar ze van droomde: een yogacentrum vol spiritualiteit, passie en liefde.

“Ik denk dat we een heel speciale sfeer hebben gecreëerd."

Vintage en kleurrijk India

Noëlle is betrokken geweest bij elke stap in de fysieke en spirituele ontwikkeling van de ruimte van De Tempel. Zoals ze het beschrijft: “Ik denk dat we een heel speciale sfeer hebben gecreëerd. Het interieur bestaat uit smaakvolle vintage elementen gecombineerd met de sfeer van een kleurrijk India.” Door haar persoonlijke ervaring en kennis van de geschiedenis van yoga, was ze in staat om inspiratievolle ruimte te creëren, waar vriendschappen gesloten en goede gesprekken gevoerd kunnen worden. En waar natuurlijk yoga wordt uitgeoefend.

Blijf bij jezelf

Noëlle geeft aan dat veel van het werk dat nodig is om ondernemer te worden intens is. Maar het heeft haar er niet van weerhouden een unieke ruimte in de stad te creëren. Haar advies aan andere ondernemers: “We kunnen echt niet functioneren als we alleen maar achter een laptop tussen vier muren zitten. Zoek verbinding met het leven daarbuiten, dan blijft het stromen. Doe verder alles wat je doet met liefde. Stel jezelf elke dag de vraag: hoe kan ik deze dag een beetje mooier maken voor iemand anders? Wees dankbaar en blijf dicht bij jezelf. ”

Op korte termijn hoopt Noëlle een nieuw Young Startup pand te vinden waar zij de magie van De Tempel ook op een geheel nieuwe locatie kan creëren. Op de lange termijn wil ze blijven doen waar ze goed in is: veilige, spirituele en vriendelijke ruimtes bieden waar mensen verbinding kunnen vinden met zichzelf en elkaar.

FAIR2 Media in Bussum

Blijf op de hoogte van ons actuele ruimteaanbod