Ondernemers

Brechje haar

droom is een Pipi Langkous-huis te starten

Kinderen vrij laten spelen? Brechje maakt het mogelijk met Beleef Bloos

Een non-profit bedrijfje starten om kinderen al spelenderwijs te helpen bij hun ontwikkeling? Brechje Kersten deed het. Ze schreef zich in bij de KvK en leent nu, vanuit haar ruimte via Young Startup, boxen uit aan iedereen die graag een unieke speelervaring voor zijn of haar kinderen wil creëren. Iedere box bij Beleef Bloos heeft een ander thema, waardoor kinderen altijd wat nieuws kunnen uitproberen. Hoewel er meerdere mensen zijn met soortgelijke ondernemingen, maakt de visie van Brechje haar bedrijf uniek.

Spelen zonder gebruiksaanwijzing

“Voor kinderen is het ontzettend goed om vrij te spelen, dus zonder voorbeeld en met eigen fantasie aan de slag te gaan.” Brechje legt uit dat kinderen zo leren om oplossingen te bedenken en zich op sociaal gebied ontwikkelen. Bovendien is het een leuke manier om creatief bezig te zijn.

In tegenstelling tot veel soortgelijke bedrijven, doet Brechje geen gebruiksaanwijzingen bij de boxen. Zo worden kinderen gemotiveerd om hun fantasie te gebruiken. Dit is nog best een uitdaging, want spelen met klei, ijsstokjes, touw, kralen en rietjes vraagt om creativiteit.

Beleef Bloos

"Er zijn al heel veel spullen op de wereld en die kunnen we prima met elkaar delen en hergebruiken"

Wat is nog meer bijzonder aan het bedrijf van Brechje? Ze vertelt: ”Het is belangrijk dat spelen voor iedereen beschikbaar is, daarom vraag ik geen geld voor het lenen van de boxen. Bovendien zijn er al heel veel spullen op de wereld en die kunnen we prima met elkaar delen en hergebruiken.” Sommige klanten tonen hun dankbaarheid door een donatie te doen of door dingen in de box te stoppen die ze niet meer nodig hebben, zoals oude kinderboeken.

In de toekomst hoopt Brechje nog een stapje verder te kunnen zetten. Ze wil een “Pipi Langkous-huis” starten, waar kinderen vrij mogen spelen zonder dat ouders de regels bepalen.

Genoeg ruimte om haar ideeën uit te werken dankzij Young Startup

Veel bedrijfjes met een vergelijkbaar doel als dat van Brechje, voeren dit geheel online uit. Brechje kreeg echter de mogelijkheid om een werkruimte via Young Startup te gebruiken en die pakte ze dan ook met beide handen aan. Ze vertelt: “Het bevalt super goed. De ruimte is op de begane grond, dat is fijn voor het tillen van de boxen.” Doordat ze gebruik maakt van een betaalbare ruimte via Young Startup, kan ze veel meer boxen kwijt dan wanneer ze alles vanuit huis had moeten doen. Zo heeft Bloos ruimte om te groeien en de mogelijkheid nog meer kinderen gelukkig te maken. Daarnaast biedt de mooie werkruimte Brechje een plek waar ze nieuwe ideeën opdoet en concrete plannen maakt. Ze is namelijk altijd op zoek naar mogelijkheden om haar visie op een grotere schaal uit te werken.

Brechje haar tip voor ondernemers: "Gewoon doen!"

De ondernemer maakt nu circa een jaar gebruik van deze werkruimte. Toen ze op een dag door het centrum van Den Bosch wandelde, merkte ze op dat het oude Groot Ziekengasthuis door VPS (red. de initiatiefnemer van Young Startup) beheerd werd. Dit bracht haar op het idee via Young Startup een ruimte te gebruiken. En dit bevalt prima: “De communicatie verloopt duidelijk. Een groot voordeel vind ik de lage maandelijkse vergoeding en dat ik gebruik maak van een bestaand pand dat anders misschien leeg zou staan. Dat is voor mij verantwoorder dan een gebouw afbreken en iets nieuws bouwen.”

Brechjes gouden tip voor startups

Brechje heeft haar bedrijf met behulp van de werkruimte van Young Startup zien groeien. Ze gaat haar dromen achterna en heeft tips voor mensen met een ondernemingsgeest die graag hetzelfde willen doen. “Gewoon doen! “ zegt ze, “En volg je eigen gevoel!”

Een ziekenhuisterrein met een grote cultuurhistorische waarde

Blijf op de hoogte van ons actuele ruimteaanbod