Ontwerpen voor geld: Wie maakt het beste design?

Op zoek naar een nieuw logo zonder dat je teveel geld wilt uitgeven aan een duur reclamebureau? Heb je er wel eens aan gedacht om een design-contest-site op te zetten? Schrijf gemakkelijk een wedstrijd uit en daag ontwerpers uit om jouw nieuwe logo te ontwerpen. Ontwerp zelf de inhoud van de wedstrijd, het budget en doel. Maar wat is dit concept eigenlijk? Aan de hand van ontwerpen-voor-geld zoeken wij dat voor je uit! 

Het concept van Ontwerpen-voor-geld is simpel. Een bedrijf zoekt een ontwerp voor bijvoorbeeld een website, folder, brochure, briefpapier, visitekaartjes, logo, poster, huisstijl of advertentie. Het bedrijf plaatst een wedstrijd op de site waarin ze designers uitnodigen om een ontwerp te maken. Designers plaatsen hun idee op de site en het bedrijf kiest na maximaal een maand een winnaar. De bedrijven kiezen zelf hoeveel geld ze willen uitgeven aan een ontwerp. Bedrijven kunnen ook met de ontwerpers discussiëren over de ontwerpen.

Waarom deze site?
Bedrijven en designers worden op deze manier op een bijzondere manier samengebracht. Voor kleinere bedrijven is het inschakelen van een reclamebureau vaak te duur, dus is Ontwerpen-voor-geld een uitkomst! Je kunt zelf bepalen hoeveel een ontwerp gaat kosten. Daarnaast is het voor ontwerpers een echte uitdaging. Wie het mooiste ontwerp maakt, krijgt de beloning. Bijkomend voordeel: bedrijven kunnen kiezen uit meerdere designs.

Hoe werkt de site?
Het principe is heel simpel. Het zijn eigenlijk vier stappen.

Stap 1 : Bedrijf begint een wedstrijd.
Stap 2 : Ontwerpers worden op de hoogte gesteld van de nieuwe wedstrijd en beginnen te ontwerpen.
Stap 3 : Het bedrijf krijgt de verschillende ontwerpen binnen.
Stap 4 : Het bedrijf maakt van het beste ontwerp de winnaar en ontvangt de goede bestanden van de ontwerper.”

Nieuwsgierig geworden?
Klik hier en lees verder

Wij zien Ontwerpen-voor-geld als een mooie manier om creatieve input van buiten jouw organisatie om te krijgen. Met minimale inleg kan je wel een origineel ontwerp ontvangen. Daarnaast is het een uitgelezen kans om als beginnend ontwerper creatieve ideeen te delen en je portofolio op te bouwen en aan de weg te timmeren met je naamsbekendheid.

Bron: Ontwerpen-voor-geld

bedrijf beginnen eigen bedrijf
Blijf op de hoogte van ons actuele ruimteaanbod