5 praktische netwerkdoelstellingen voor ondernemers

Net als met bijna alle marketingtaken is netwerken ook alleen zinvol als je jezelf meetbare doelen stelt. Zo niet, dan is het risico dat je verzandt in gezellig borrelen zonder resultaat groot. Zonde van je tijd lijkt ons.

Wij geven je 5 haalbare netwerkdoelstellingen:

1. Ontmoet 3 nieuwe mensen

Stel jezelf tot doel om op de komende netwerkbijeenkomst in ieder geval 3 nieuwe mensen te ontmoeten. Laat jezelf introduceren door mensen die je kent of spreek spontaan mensen aan met een pakkende openingszin (link naar openingszinnen blog)

2. Kom in contact met een specifiek persoon

Is er een bepaald persoon die je al een poos wilt ontmoeten en weet je dat hij/zij op een bijeenkomst aanwezig is. Stel je tot doel om met deze persoon in contact te komen. Spreek eventueel van te voren online af om elkaar te zien of vraag een wederzijds contact om jullie aan elkaar voor te stellen.

3. Zorg voor 5 nieuwe inschrijvingen voor op jouw maillijst

Verstuur je regelmatig informatie naar je contacten? Dan is het een mooi doel om nieuwe inschrijvingen te bemachtigen. Vraag mensen waar je een prettig gesprek mee hebt of ze het leuk vinden om regelmatig informatie te ontvangen over jouw vakgebied. Op deze manier breng je jezelf beter onder de aandacht.

4. Een vervolgafspraak maken

Om te voorkomen dat je te lang bij dezelfde personen of hetzelfde groepje blijft ‘hangen’ kun je jezelf tot doel stellen om in ieder geval 1 vervolgafspraak te plannen. Is het gesprek interessant maar wil je nog meer mensen spreken stel dan voor om binnenkort af te spreken en onder het genot van een kop koffie/thee verder te praten.

5. Mensen toevoegen aan je digitale netwerk

Een goed digitaal netwerk geeft je toegang tot een wereld aan contacten. Voeg daarom nieuwe mensen die je leert kennen toe als contact op LinkedIn, FaceBook of andere sociale media waarop jij actief bent.

Door het stellen van concrete doelen wordt netwerken makkelijker, effectiever en leuker!

Bron: Suzanne Glorie – Ondernemer24.nl
Blijf op de hoogte van ons actuele ruimteaanbod