Z24

  • Zakelijke Dienstverlening
Over

 

Z24 is de moderne zakensite voor een nieuwe generatie beslissers. Snel en met een scherp oog voor wat relevant is voor ambitieuze mensen: ondernemers en managers.

We zijn ondernemend, in denken en doen. Sinds juli 2010 is Z24 via een management buyout op eigen benen komen te staan. Ondersteund door investeerders die hun sporen in internet en marketing hebben verdiend.

Op Z24 zie je natuurlijk het laatste nieuws, maar vooral ook scherpe analyses en commentaren en verhelderende achtergronden. Je wilt als lezer immers meer weten dan de kale feiten. Is een fusie niet gewoon een verkapte overname? Moet ik mijn hypotheek oversluiten of vastzetten? Betekent de krappe arbeidsmarkt dat ik weer razendsnel carrière kan gaan maken? Z24 brengt alle antwoorden snel en direct aansluitend op het nieuws. Liever nog: voordat het nieuws wordt.

Maar Z24 is er niet alleen voor de laatste overname of een pittig beurscommentaar. Je kunt er ook terecht om ontspannende verhalen te lezen over Bono’s nieuwe platencontract of beelden te zien van een nieuwe revolutionaire laptop - is die overigens echt wel zo vernieuwend? Deze leuk-om-te-weten verhalen lees je in de rechterkolom met korte berichten.

Als je belegt, vind je op Z24 Beurs snel eenvoudig je weg naar realtime koersen van de Nederlandse beursfondsen. Plus de gegevens van zo'n 18.000 andere beursgenoteerde bedrijven in de hele wereld.

Z24 is een Nederlandse site. Maar het idee ervoor komt uit Zweden en is afkomstig van Schibsted. Schibsted geldt als een van de meest innovatieve uitgevers van Europa. Groot in betaalde kranten in Noorwegen en Zweden en in gratis kranten in Frankrijk en Spanje. Maar inmiddels ook marktleider op internet in Scandinavië.

Schibsted lanceerde in oktober 2005 N24, dat later werd omgedoopt in E24. Doel: business-nieuws brengen voor een breder en jonger publiek dan de klassieke financiële media. Binnen drie maanden was het de grootste business-site van Zweden. In april 2006 werd een Noors zusje gelanceerd. Dat was binnen een dag de grootste zakensite.

Sinds juni 2007 is Z24 in Nederland live. Aanvankelijk opgezet door de FD Mediagroep (uitgever van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio), RTL Nederland en Schibsted. Maar sinds juli 2010 is Z24 dus zelfstandig.

We blijven echter nauw samenwerken met onze collega's in het E24-netwerk. Samen vormen we inmiddels de grootste business-site van Europa. Gezamenlijk denken we continu aan over verbeteringen die Z24 die nog relevanter kunnen maken voor lezers en adverteerders.

Suggesties zijn meer dan welkom. Reacties en opmerkingen kun je sturen naar: [email protected]