Zzp-tools: Bestanden opslaan in de cloud? Probeer Dropbox!

Zzp-tools: Bestanden opslaan in de cloud? Probeer Dropbox!
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Website

Hoe kan jij als zzp’er gebruikmaken van de tool Dropbox?

In deze rubriek wordt een handige tool voor zzp’ers uitgelicht aan de hand van een korte video. Deze week is het de beurt aan Dropbox, een tool waarmee je bestanden in de cloud kunt opslaan. Dankzij Dropbox kun je op ieder moment en op ieder apparaat bij jouw opgeslagen bestanden.

We zijn het gewend om bestanden, foto’s, video’s en documenten op te slaan op onze eigen computer. Op de ingebouwde harde schijf, een externe harde schijf, een usb-stick of een dvd. Maar wat als er thuis iets misgaat? Je computer of laptop houdt ermee op of, nog erger, er is brand? En wat als je voor je werk veel op pad bent met je laptop zonder koppeling met je thuisnetwerk? Of als je naast een computer op je werk ook nog een laptop, tablet en smartphone thuis of onderweg gebruikt? Hoe kan je dan toch je bestanden bereiken of nieuwe bestanden opslaan die gelijk ook op al je apparaten de juiste versie weergeven, oftewel synchroniseren?

Resultaat

In de afgelopen jaren is er qua opslag een extra mogelijkheid bijgekomen: opslag in de cloud. Dropbox biedt deze mogelijkheid – www.dropbox.com. Het werkt op Windows, Mac en Linux en is te gebruiken via de bijbehorende website of een apart te installeren programma/app. Ook heeft Dropbox applicaties voor iOS (iPhone), Android en Blackberry OS. De Dropboxmap met daarin jouw bestanden wordt gesynchroniseerd tussen alle computers waarop Dropbox geïnstalleerd is, zodat de bestanden die je op kantoor aangepast hebt ook zichtbaar zijn op de laptop thuis. Het is zelfs mogelijk om de bestanden te openen op een iPhone of Android-telefoon via de Dropbox-app.

Klik hier en lees het volledige artikel