'ZZP Pensioen komt niet van de overheid'

'ZZP Pensioen komt niet van de overheid'
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Young Startup Nieuws

ZZP Pensioen maakt zich schuldig aan oneerlijke concurrentie, als het zich voor blijft doen als overheidsinitiatief. Dat stelt Sjaak Zonneveld van BrightNL, de Sprout Challenger die binnenkort ook met een pensioenregeling voor zelfstandigen komt.

Gisteren maakten ZZP Nederland, PZO-ZZP, FNV Zelfstandigen en Zelfstandigen Bouw bekend dat hun ZZP Pensioen op 1 januari van start kan gaan. Goed nieuws voor zelfstandigen op zoek naar een alternatief voor de pensioenproducten die al worden aangeboden.

Overheidsinitiatief
ZZP Pensioen was al eerder dit jaar aangekondigd, onder meer op overheidssites als Ondernemersplein en Rijksoverheid.nl. Daar valt onder meer te lezen dat het de hartelijke steun krijgt van staatssecretarissen Weekers van Financiën en Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Maarten Post van ZZP Nederland schrijft in een blog, hoe hij samen met de andere ZZP-organisaties werd uitgenodigd bij het ministerie voor overleg. 'Zo konden we met vier grote organisaties het ZZP Pensioen vormgeven, met steun van Staatssecretaris Klijnsma.'

Maar een overheidsinitiatief is het niet, en het is evenmin de enige nieuwkomer in zzp-pensioenen.


Lees hier verder