Zzp’ers zien gouden kansen in nieuwe technologieën

Zzp’ers zien gouden kansen in nieuwe technologieën
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tech

Werk zoals wij dat kennen staat op het punt ingrijpend te veranderen. Banen dreigen te verdwijnen door toedoen van opkomende technologieën als blockchain en robotica. Moeten werkenden zich zorgen maken?

Zelfstandig professionals – hoogopgeleide zzp’ers in de zakelijke dienstverlening – doen dat in ieder geval niet, zo blijkt uit onderzoek van marktmonitor ZP Facts. Ruim de helft van de zelfstandigen verwacht juist een positief effect op de flexibele arbeidsmarkt en daarmee gepaard het aantal opdrachten.

Banen verdwijnen
Adviesbureau McKinsey stelt op basis van onderzoek dat voor 2030 1,3 miljoen banen in Nederland verdwijnen. Niet alleen werk van laag- en middelbaar opgeleiden kan door robots worden gedaan, ook 30 procent van de hoogopgeleiden heeft een baan die relatief eenvoudig te automatiseren is, stellen de onderzoekers. Zij benadrukken echter ook dat er weer 1,4 miljoen banen voor in de plaats komen. Zelfstandig professionals beamen deze voorspelling, zo blijkt uit de nieuwste ZP Facts, een initiatief van de Tilburg University, HeadFirst en ZP Zaken.

Klik hier en lees het volledige artikel