Zzp’ers en hun heimwee naar kantoor

Zzp’ers en hun heimwee naar kantoor
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Ook zelfstandig ondernemers zijn weleens eenzaam

De mooie kanten van het zelfstandig ondernemerschap worden vaak belicht. Zelf beslissingen nemen, geen baas waaraan je verantwoording af hoeft te leggen, je eigen tijd indelen en werken waar en met wie je wilt. Natuurlijk weet jij als geen ander dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is als zzp’er.

Het leven als zzp’er kan soms behoorlijk eenzaam zijn Vooral als je net uit loondienst komt, is het verschil met het zelfstandig ondernemerschap goed voelbaar: zowel in positieve als negatieve zin.

Zzp’ers aan het woord
Uit een artikel dat deze week verscheen in de Volkskrant kwamen meerdere zzp’ers aan het woord die hun collega’s en het kantoor toch wel missen. Niet alleen ondernemers die noodgedwongen als zelfstandige aan de slag zijn gegaan geven dit aan; ook ondernemers die bewust kiezen voor een bestaan als zelfstandige vinden het ‘alleen-zijn’ weleens lastig.

Mis jij jouw collega’s weleens? Je bent niet de enige. Dat blijkt ook wel uit het aantal artikelen dat online verschijnt over het voorkomen van eenzaamheid als zzp’er. Mensen zijn sociale wezens en de meesten hebben weleens behoefte aan een praatje.

Klik hier en lees het volledige artikel