ZZP’ers: boekhouding, de cijfers en de oplossing Bizzcounter uit Hoorn biedt ondernemers de basis om

ZZP’ers: boekhouding, de cijfers en de oplossing Bizzcounter uit Hoorn biedt ondernemers de basis om
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de ZZP’ers aangeeft geen verstand te hebben van boekhouden.

Ook komen zij in veel gevallen tijd te kort voor het bijhouden van de administratie. Van de ondervraagde ZZP’ers geeft 54% aan dat ze moeite hebben bij het opstellen van de balans. Maar liefst een op de drie ondervraagden geven aan dat zij de BTW-aangifte willen uitbesteden.
Een ZZP'er is per jaar gemiddeld 80,4 uur bezig met de administratie. Het gebrek aan kennis en tijd zorgt er voor dat meer dan de helft van de ondernemers hulp overweegt. De hoge kosten die hier aan gekoppeld zijn zorgen er voor dat slechts 17% zijn administratie ook daadwerkelijk uitbesteed. Het uitbesteden van de boekhouding kost een ZZPr gemiddeld 171 euro per maand. En dit is veel geld.

Om de ZZP'er een deel van deze administratieve zorgen te ontnemen zijn er een aantal online oplossingen. Deze signalen werden ook opgevangen door twee ondernemers uit Hoorn. En zo is Bizzcounter geboren. Bizzcounter is een initiatief dat ondernemend Nederland een business platform biedt. Een online werkplek voor iedere ondernemer.

Bizzcounter vindt dat boekhouding vaak onnodig lastig wordt gemaakt en dat er een eenvoudige, laagdrempelige en goedkope oplossing moet komen. Na een lange periode van ontwikkelen, luisteren naar ondernemers en intensief testen is die oplossing er nu. Bizzcounter is een unieke oplossing. Een online office waarmee ZZPers al hun administratieve-, verkoop, planning-, urenregistratie en marketing werkzaamheden kunnen verrichten. Lees verder...