Zzp’er beëindigt gerust samenwerking met geliefde

Zzp’er beëindigt gerust samenwerking met geliefde
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Het is niet bepaald romantisch nieuws op Valentijnsdag, maar uit onderzoek van Allianz is gebleken dat liefde en ondernemen lang niet altijd onvoorwaardelijk samen gaan. Bij ruim een kwart (26%) van de ondernemers met een relatie helpt de geliefde mee in het bedrijf. Toch moet diezelfde persoon in meer dan de helft van de gevallen (55%) het veld ruimen als hij of zij het werk niet goed doet. Als het niet werkt, gaat de zaak vaak voor.

Een minderheid (45%) zoekt liever naar een andere oplossing als de prestaties van het bedrijf wat tegenvallen, zodat de geliefde niet ontslagen hoeft te worden. Ondernemers uit het klein mkb zijn hierin loyaler aan hun geliefde dan zzp’ers. Bijna een op de drie (31%) van alle ondernemers kiest juist voor ontslag om daarmee zijn relatie te ontzien.

Samenwerken

Als de partner toch (blijft) meehelpen in het bedrijf, dan geeft ruim een kwart van de ondernemers (26%) hem of haar een gelijkwaardige rol. Zelden gebeurt het dat een ondernemer ervoor kiest om zijn of haar partner een ‘hogere’ functie te geven dan hem- of haarzelf: slechts 1% zou dit doen. Samenwerken met de geliefde zal voor de meesten die niet werkzaam zijn voor hun partner, geen realisme worden. Maar liefst 72% van de ondernemers waarvan de partner niet in het bedrijf werkzaam is, zou zijn of haar partner überhaupt nooit aannemen.

Klik hier en lees het volledige artikel