Zzp-bemiddelaars betalen gemiddeld binnen 24 dagen

Zzp-bemiddelaars betalen gemiddeld binnen 24 dagen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
6 jaar geleden
Gepost in Young Startup Nieuws

Zzp-bemiddelaars betalen hun zelftandige professionals gemiddeld binnen 24 dagen, blijkt uit een onderzoek van de ZZP Barometer onder ruim 8.200 zzp’ers.

Een redelijk exclusieve club van 19 procent van de bemiddelaars betaalt zzp'ers binnen twee weken. ZZP Barometer bracht 372 bemiddelaars in kaart voor een verkiezing 'Opdrachtgever van het jaar', die werd gewonnen door Mekano Industrial uit Boxtel.

Deze groep bemiddelaars is goed voor 4,7 miljard euro aan opdrachten per jaar. Van de bijna een miljoen zzp’ers die Nederland telt scoort ruim 80 procent weleens opdrachten via een van deze bemiddelaars, 'en dat percentage groeit dagelijks', zegt Jeroen Sakkers van de ZZP Barometer.

Transparantie
Zzp’ers vinden transparantie, betalingstermijn en het aantal opdrachten het belangrijkst als zij via een bemiddelaar een opdracht doen.

Bijna 70 procent van de zzp’ers die het afgelopen jaar op een opdracht van een bemiddelaar heeft gereageerd, heeft ook daadwerkelijk één of meerdere opdrachten binnengehaald. Een eenmalige fee per match is volgens zzp’ers het meest acceptabele verdienmodel.