Zwangerschapsuitkering - ZEZ

Zwangerschapsuitkering - ZEZ
3 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Heb jij een eigen bedrijf en ben je zwanger? Dan kun je nu voor de periode rond de bevalling een zwangerschapsuitkering aanvragen, ook wel de Zelfstandige en Zwanger-regeling (ZEZ) genoemd. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet te houden. Lees het allemaal in onze blog!

Voorwaarden zwangerschapsuitkering

Indien je zelfstandig ondernemer bent, heb je recht op een uitkering van minimaal 16 weken tijdens en na je zwangerschap. Je kunt ook in aanmerking komen voor de ZEZ indien je een meewerkend echtgenote/partner bent van een zelfstandige. Tot slot kun je de zwangerschapsuitkering aanvragen indien je zelfstandig beroepsbeoefenaar bent, bijvoorbeeld als je een artiest, huisarts etc. bent.

Hoogte van de uitkering?

De hoogte van de ZEZ-uitkering wordt berekend op basis van de inkomsten van vorig jaar. Let op! De uitkering zal nooit hoger zijn dan het wettelijk brutominimumloon. Indien je in het kalenderjaar voor de uitkering ten minste 1.225 uur als zelfstandige heeft gewerkt, ontvang je een maximale uitkering. Heb je minder gewerkt dan 1.225 uur, dan zal jouw uitkering lager zijn. Hoeveel de uitkering dan zal bedragen, hangt dus af van de behaalde winst. Bovendien krijg je ook 8% vakantiegeld over de ZEZ-uitkering.

Duur uitkering

De minimale duur van de zwangerschapsuitkering is 16 weken. De uitkering gaat in tussen 6 en 4 weken voor de dag na uitgerekende datum. Je hebt recht op minimaal 10 weken uitkering na jouw bevalling. Mocht het voorkomen dat je eerder of later bevalt dan de uitgerekende datum, dan loopt de ZEZ-uitkering altijd gelijk aan jouw verlof.

Aanvragen ZEZ-uitkering

Je dient het formulier ‘aanvragen ZEZ-uitkering voor zwangere zelfstandigen’ in te vullen. De volgende documenten dienen hierbij meegestuurd te worden:

- zwangerschapsverklaring van jouw arts of verloskundige,
- de aangifte(n) inkomstenbelasting, en
- diverse andere kopieën.

Stuur de aanvraag uiterlijk twee weken voor de ingangsdatum van jouw zwangerschapsverlof op.

Bijzondere situatie

Ben je zwanger van een tweeling of meerling? Dan gelden er sinds 1 april 2016 nieuwe regelingen. Je kunt jouw zwangerschapsuitkering eerder laten ingaan. Meer informatie hierover vind je op www.uwv.nl.

Tot slot

Zijn er nog onduidelijkheden omtrent de ZEZ-regeling? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van de zwangerschapsuitkering? Neem dan gerust contact met ons op en stel ons al je vragen! Je kunt ons bellen op het nummer 020 26 10 73 of een email sturen naar [email protected]