Zwanger? Dit moet je onder andere op je werk regelen!

Zwanger? Dit moet je onder andere op je werk regelen!
2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Op het moment dat je zwanger bent, breekt er een spannende tijd aan. Er zijn verschillende zaken die geregeld moeten worden, om je baby straks goed te kunnen ontvangen in huis. In dit artikel zetten we een aantal zaken voor je op een rijtje, die je moet regelen voordat je aan de bevalling kunt beginnen. Door tijdig aan deze zaken te beginnen, heb je het de laatste weken lekker rustig. Wel zo prettig, als je steeds minder goed slaapt door je drukke kindje in je buik, door de misselijkheid rond een zwangerschap, enzovoorts. Welke voorbereidingen heb jij al getroffen voor de komst van de kleine?

Je zwangerschap doorgeven aan je werkgever

Wanneer je zwanger bent en de bevalling nadert, is het slim om dit door te geven aan je werkgever. Zeker bij een young startup wil een bedrijf zich voor kunnen bereiden op je afwezigheid. Mogelijk moet er tijdelijk een nieuwe werknemer worden aangenomen, moet er activiteiten worden gestopt, enzovoorts. Iedere moeder heeft recht op een vaste periode met zwangerschapsverlof. In deze periode kan een moeder zich in alle rust voorbereiden op de zwangerschap en hier nadien van herstellen. Je werkgever kan je precies vertellen, welke periode je vrij kan krijgen rond de zwangerschap. Ook op internet lees je hier meer over!

Een babykamer inrichten voor de kleine

Naast het doorgeven van je zwangerschap aan je werkgever, is het verstandig om op tijd te beginnen met het inrichten van de kinderkamer. De kans is groot, dat je hier nog veranderingen in door wil voeren. Denk bijvoorbeeld aan het verven of behangen van de muren, het aanbrengen van een vloerbedekking of nieuwe laminaatvloer, enzovoorts. Daar komt bij, dat je verschillende meubels voor de babykamer in elkaar zal moeten zetten. Zo kan je baby hier straks direct terecht! Het kan slim zijn om voor muurstickers op de muur te kiezen. Deze zijn makkelijk te verwijderen als je kindje een jaar oud is en een nieuw thema in de kamer wil.

Koop een luxe kinderwagen voor je kind

Een derde zaak om alvast over na te denken, is de aanschaf van een kinderwagen voor je baby. Op internet vind je verschillende websites, waar je deze kinderwagen kunt bestellen. Kies bijvoorbeeld voor een van de Easywalker kinderwagens. Deze kinderwagens zijn van alle gemakken voorzien en hebben een luxe uitstraling! Door een kinderwagen in de uitverkoop aan te schaffen, hoeft dit geen grote investering te vergen. Het is verstandig om vooraf verschillende kinderwagens met elkaar te vergelijken. Zo kom je tot een weloverwogen keuze. Het aanbod aan kinderwagens is online erg groot.

Een babyshower organiseren voor je vrouw

Als man kun je een babyshower voor de aanstaande moeder van je kindje organiseren. Doe dit ruim voor de bevalling. Naarmate de tijd verstrijkt zal je partner steeds minder energie hebben voor een dergelijk feestje. Bij een babyshower kun je de vriendinnen en familie van je partner uitnodigen. Het is gebruikelijk om tijdens zo’n feest ook het geslacht van de kleine bekend te maken.