Zuinig rijden, heeft het zin?

Zuinig rijden, heeft het zin?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Financieel

Hoe kun je op brandstof besparen?

‘Zuinig rijden, heeft het zin? Hoe meer ik bespaar, hoe hoger de brandstofprijzen worden!’ roepen veel ondernemers. Je insteek zou moeten zijn: brandstof is niet goedkoop, hoe zorg ik ervoor dat ik er zo weinig mogelijk van nodig heb? Want er zijn natuurlijk veel andere zaken die ook invloed hebben op zuinig rijden, behalve alleen die brandstofprijs.

 

Welke auto rijd je?

Allereerst geldt natuurlijk dat nieuwere auto’s zuiniger rijden. De verbranding in de motor is efficiënter geregeld en daardoor rijd je meer kilometers uit één tank. Ook het vermogen van je auto is van invloed: snelle auto’s met een grote motorinhoud slurpen nu eenmaal meer dan een compacte, lichte wagen. Tegenwoordig is elektrisch rijden ook steeds populairder en het rijden op alternatieve brandstoffen zoals bijvoorbeeld CNG zijn in opkomst.

Wat voor kilometers rij je?

Iedereen weet dat snelwegkilometers minder brandstof verbruiken dan stadskilometers. Als je veel korte stukjes rijdt, komt de motor niet lekker op gang en rijdt hij minder efficiënt dan wanneer hij goed warmdraait. Ook de vele filekilometers dragen niet echt bij aan zuinig rijden. Als het enigszins mogelijk is, vermijd je natuurlijk die spits.

Klik hier en lees het volledige artikel