Zo val je niet ten prooi aan fraude deze zomer

Zo val je niet ten prooi aan fraude deze zomer
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Financieel

De zomer is behalve een tijd om te ontspannen, helaas ook de piektijd voor fraudeurs. Als je op vakantie bent ontgaat er immers weleens wat aan je aandacht. Dit kun je doen om als ondernemer ongeschonden de zomer door te komen.

Volgens de Fraudehelpdesk zijn kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker slachtoffer van fraude, waar vroeger vooral multinationals de dupe waren. Fraudeurs ontdekken dat het helemaal niet zo moeilijk is om bedrijven geld afhandig te maken en richten zich daarmee op een doelgroep van mkb’ers. Dit zijn de methodes waarvoor je beducht moet zijn deze zomer.

CEO-fraude

Bij CEO-fraude ontvangt een medewerker van de financiële afdeling een bericht dat zogenaamd afkomstig is van de CEO van het bedrijf, met daarin het verzoek om een groot bedrag over te maken. Oplichters doen hun best deze mails zo authentiek mogelijk te maken wat betreft toon en verwijzen soms zelfs naar een advocatenkantoor ter verificatie. Kenmerkend voor dit soort mails is dat ze druk leggen om snel te betalen.

Klik hier en lees het volledige artikel