Zo stimuleer je jouw medewerkers om gezond te eten

Zo stimuleer je jouw medewerkers om gezond te eten
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Ontspanning

Ook met broodjes kroket in het assortiment kunnen werknemers in de bedrijfskantine verleid worden tot gezonde keuzes. Dat schrijft AD op basis van onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam dat vandaag gepresenteerd wordt.

,,De meeste voedselkeuzes maak je onbewust”, vertelt onderzoeker Liesbeth Velema. ,,Dat is waar we in dit onderzoek gebruik van hebben gemaakt. In de marketing worden bepaalde methodes ingezet om mensen meer aankopen te laten doen, die kennis hebben we hier juist ingezet om mensen richting een gezondere keus te sturen.” En dat zónder de ongezonde producten uit het assortiment te halen.

In de helft van de dertig bedrijfsrestaurants die meededen aan het onderzoek werd bijvoorbeeld korting gegeven op gezonde broodjes, terwijl het ongezonde eten te maken kreeg met een prijsverhoging. Er waren combideals met gezonde broodjes, melk en fruit, gezonde producten werden meer in het zicht gelegd en van gezonde producten werden grotere hoeveelheden (minimaal zestig procent van het totaal) neergelegd. Wat bleek? ,,Voornamelijk de gezonde broodjes, de magere kaas en het fruit werden significant beter verkocht dan in de restaurants waar we geen veranderingen doorvoerden”, aldus Velema.

Klik hier en lees het volledige artikel