Zo organiseer je een bedrijfsfestival

10 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Elk jaar offeren er een paar mensen zich op om een bedrijfsfeest te organiseren. Dit jaar wordt het geen bedrijfsfeest, maar een bedrijfsfestival. Dit is iets anders dan een feest en het wordt vaak buiten gehouden. Wil je weten hoe en wat je allemaal moet regelen om dit voor elkaar te krijgen? Dat lees je in dit artikel.

Zorg dat iedereen aanwezig is

Het begint natuurlijk allemaal bij het kiezen van een datum. De beste dag voor een bedrijfsfestival is vrijdag. Mensen hebben er al een hele week werken opzitten en zijn wel toe aan een feestje, zo luiden ze goed het weekend in. Je kan ervoor kiezen om zelf een datum te prikken en dat iedereen kan moet kunnen. Wat je ook kan doen is een paar data prikken en die voorstellen bij je collega’s. De dag dat de meeste mensen kunnen wordt de dag van het bedrijfsfestival.

Locatie

Een belangrijk onderdeel van dit evenement is de locatie. Zorg voor een locatie waarbij je zowel binnen als buiten terecht kan. Ook moet je ervoor zorgen dat het goed te bereiken is met de auto en openbaar vervoer.

Iedereen moet het naar zijn zin hebben

Nadat de datum geprikt is kan je verder met de voorbereidingen. Doordat je wilt dat iedereen een leuke dag heeft zou je toch een beetje rekening met de wensen van je collega’s moeten houden. Je hebt namelijk rekening te houden met de verschillende leeftijden en hobby’s. Dit is geen makkelijke klus, maar het is net onmogelijk.

Activiteiten

Zoals eerder al gezegd heeft iedereen andere wensen, daarom is een festival perfect voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan food trucks, muziek met een dansplek, verschillende soorten spellen en een zithoek. Zo is er voor iedereen wel iets waar hij of zij zich vermaakt. De zithoek voor de mensen die liever rustig blijven zitten en de spellen en muziek voor de mensen die niet stil kunnen zitten.

Hapjes en drankjes

Een festival zonder hapjes en drankjes kan natuurlijk niet. Je kan ervoor kiezen om een cateraar te laten komen die alle hapjes en drankjes verzorgd, zoals broodjes, bittergarnituur en misschien een barbecuepakket voor in de avond. Voor de drankjes kan je ook een arrangement afspreken met de cateraar.

De kosten

Iets waar je goed naar moet kijken zijn de kosten. Het is handig om van te voren een overzicht te maken van het budget die er voor het bedrijfsfestival is. Maak ook een lijstje van alle kosten die er zijn en dan kan je kijken waar op bezuinigd kan worden die dag of waar je nog meer aan kan uitgeven. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Algemene informatie

Als je alles geregeld hebt is het tijd om de algemene informatie door te geven aan je collega’s. Dit kan je per mail, groepsapp of via een flyer laten weten. De informatie die je erin moet zetten is de locatie, de datum, de tijden, wat er toen valt en of je bepaalde kleding aan moet. Zo kan iedereen er goed voorbereid naartoe.