Zo maak je powerposts op LinkedIn [10 concrete tips]

Zo maak je powerposts op LinkedIn [10 concrete tips]
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 maand geleden
Gepost in Social Media

Een ijzersterke post creëren voor LinkedIn… Kan dat wel op een vluchtig social medium dat dagelijks volgestort wordt met posts en waarbij de aandachtsspanne van scrollers maar een paar seconden is? Of is het daarom juist zo belangrijk om een vleugje (of een zak) verbale tips en trucs toe te voegen aan alles wat we zenden?

Wij praatten er laatst over op Clubhouse. Voor wie het gemist heeft zetten we de belangrijkste 10 tips van experts voor je op een rij.

1. Empathisch luisteren & luisteren naar je publiek

Om aandacht te generen van de ander, is het ontzettend belangrijk dat je leert invoelen wat die ander belangrijk vindt. Meestal scharen we dat onder de noemer ‘luisteren’, maar dit heeft veel meer te maken heeft met ‘voelen en zien’ dan met ‘begrijpen en horen’.

Als je de aandacht wil van de ander is het herkennen van behoeftes je grootste troef. Dat heet empatisch luisteren. Kijk wat iemand nodig hebt en kies dan bewust wat je teruggeeft uit de kennis en ervaring die jij te bieden hebt. Alleen dan lever je waarde en zorg je voor connectie.

Klik hier en lees het volledige artikel