Zo maak je indruk met je vacaturetekst

Zo maak je indruk met je vacaturetekst
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 maanden geleden
Gepost in Tips

Vacatureteksten zijn nog steeds de meestgebruikte wervingsuiting in arbeidsmarktcommunicatie. Maar als ik eerlijk ben, ook vaak de slechtst uitgevoerde. Clichés, lange teksten, opsommingen met taken en vaak mist het elke vorm van beleving. Precies, dat kan anders! En anno 2019, met het oog op 2020, moet het ook echt anders. Ongeacht wat de economie in 2020 gaat doen (de arbeidsmarkt gaat weer een keer kantelen mensen), doelgroepgerichte teksten blijven zeker van belang.

Voordat je verder gaat lezen: bedenk nog even wat het doel is van die teksten die je vaak op de automatische piloot schrijft…. Je wil aandacht trekken, informeren, enthousiasmeren en met als uiteindelijke doel: gedrag beïnvloeden. Je wil dat iemand op de sollicitatieknop drukt. Maar om dat te bereiken moet je alles uit de kast halen in deze kandidatenmarkt. En dat doe je door indruk en vooral de juiste indruk te maken. We streven als recruiters niet naar veel sollicitaties, maar naar de juiste! Kwaliteit boven kwantiteit.

Ik leg je graag uit hoe je indruk maakt met je wervingsteksten en vond het wel tijd voor een nieuwe invalshoek die ik ook gebruik in mijn trainingen: IMPRESS.

Klik hier en lees het volledige artikel