Zo maak je af waar je mee bezig bent (4 vragen om goed te kunnen kiezen)

Zo maak je af waar je mee bezig bent (4 vragen om goed te kunnen kiezen)
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
10 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Heb jij ook de neiging om constant nieuwe dingen te beginnen? Omarm dat pionieren vooral, schrijft Gerhard te Velde. 'Maar je mag jezelf ook uitdagen om meer resultaat te halen uit je inspanningen.'

Ik ben een ondernemer, en een echte pionier. Pionieren brengt me veel goeds. Dat is fijn. Maar het pionieren brengt ook een hoop gedoe met zich mee. En dus dwing ik mezelf om betere keuzes te maken, en echt af te maken waar ik aan begin.

Levensles

Toen ik 12 was kreeg ik mijn eerste berisping, van mijn toenmalige baas Jan-Rein Boer. Hij leerde mij een levensles: maak af waar je mee bezig bent. Ik werkte in een dierenwinkel en had altijd een nieuw idee. Ik wilde iets efficiënter, beter, strakker, mooier inrichten of neerzetten. Zo kon het gebeuren dat ik wel op vijf verschillende plekken in de winkel bezig was dingen overhoop te halen.

Klik hier en lees het volledige artikel