Zo krijg jij jouw facturen sneller uitbetaald: 8 tips

Zo krijg jij jouw facturen sneller uitbetaald: 8 tips
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Financieel

Wanneer je een dienst of product levert aan een opdrachtgever of klant, hoor je daar netjes op tijd voor betaald te worden. Helaas blijkt uit onderzoek dat het zeer regelmatig gebeurt dat facturen niet of te laat worden uitbetaald. Hoe zorg je er nu voor dat jou dit niet gebeurt? De Staffing Groep zet 8 tips voor je op een rij.

Zzp’ers doen waar zij goed in zijn en wat zij leuk vinden. Daar hoort de zakelijke kant van het ondernemen niet altijd bij. Veel zelfstandigen hebben het liever niet over de financiële zaken die bij het ondernemen komen kijken. Toch is het van belang dat je hier goed toezicht op houdt: je wilt natuurlijk geen inkomsten mislopen. Als een klant of opdrachtgever het af laat weten om de factuur te voldoen, zul je streng moeten optreden, hoe vervelend dat soms ook is.

1. Stuur tijdig een factuur

Het begint bij het op tijd versturen van de factuur voor de door jou geleverde dienst of het door jou geleverde product. Hoe langer je hiermee wacht, des te langer je op jouw geld zult moeten wachten, omdat voor veel bedrijven de ontvangstdatum leidend is voor de start van de betaaltermijn en niet de factuurdatum. Als jij direct jouw factuur stuurt en snel reageert op eventuele vragen, laat dat bovendien zien dat jij dit soort zaken niet op zijn beloop laat. Of je nu maandelijks of na afronding van de werkzaamheden factureert, zorg dat je dit nooit uitstelt. Zorg er ook voor dat je factuur voldoet aan de wettelijke eisen die de Belastingdienst daaraan stelt.

Klik hier en lees het volledige artikel