Zo krijg je sneller betaald

Zo krijg je sneller betaald
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Wil je na een opdracht zo snel mogelijk het geld op je rekening zien? Deels heb je dat zelf in de hand. Ontdek hoe je dit – in 4 fases – stap voor stap aanpakt.

Fase 1 – De voorbereiding

# Snelle check

Denk niet dat het wel goed zal komen met die factuur. Zeker niet wanneer je voor het eerst zaken doet met elkaar. Zo kun je van tevoren de kredietwaardigheid van een bedrijf checken, om er zeker van te zijn dat deze klant straks ook echt in staat is om jouw rekening te betalen. Google maar even op kredietwaardigheid. Keuze genoeg in aanbod. Ruim de helft van de MKB’ers doet dit overigens nooit, bleek een aantal jaar geleden uit een onderzoek van DAS.

# Afspraken maken

Begin nooit aan een nieuwe klus of met het leveren van een product voordat je een gesprek (face-to-face, telefonisch of per mail) hebt gevoerd over de voorwaarden. En – heel belangrijk – bevestig deze vervolgens. Dan kan met een krabbel onder een contract of een mailtje waarin je terugkomt op de gemaakte lever- en betaalafspraken. Mocht het uiteindelijk helemaal misgaan, dan heb je hiermee belangrijk bewijsmateriaal in handen.

Klik hier en lees het volledige artikel