Zo kom je gemakkelijker in een flow

Zo kom je gemakkelijker in een flow
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
10 maanden geleden
Gepost in Tips

Soms zit je in een flow, vergeet je de tijd en krijg je echt energie van je werk. Hoe vaak heb je dit? Ik minder vaak dan ik zou willen. En nu alle dagen op elkaar lijken nog minder dan eerst. Herken je dat? Dan heb ik goed nieuws: je hoeft niet af te wachten tot die flow er weer is, je kunt er actief aan werken om die flow te bereiken.

Ik kwam de TED-talk van violist Diane Allen tegen. Zij ging op zoek naar hoe ze in een flow terechtkwam, om dat te kunnen herhalen. Dat bleek ook heel praktisch tijdens een carrièreswitch: je kunt het principe ook inzetten om naar ander werk te zoeken. Haar benadering van flow spreekt me aan. Het gaat volgens Allen niet alleen om wat je aan de ‘buitenkant’ doet, maar ook wat je brein doet.

Klik hier en lees het volledige artikel