Zo kijk je door de ogen van een investeerder naar je startup

Zo kijk je door de ogen van een investeerder naar je startup
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Financieel

Een startup laten slagen wordt makkelijker als je de juiste stappen zet. Jan-Willem van Beek en Rutger Huizenga, auteurs van Voorbij de startup mania, delen inzichten uit hun boek. In deze editie: zo kijken investeerders naar jouw startup.

Team, team, team – de meeste investeerders, zo niet allen, zullen zeggen dat het team het belangrijkste is waarin ze investeren. Of beter gezegd: ze investeren in de ervaring en het executievermogen van dat team. "Want uiteindelijk is dat het enige dat telt," zegt investeerder Ton van ’t Noordende. "Ook al heb je een briljant idee in een gigantisch grote markt, hoe het team dat idee uitvoert, maakt het verschil tussen 1 euro, 1 miljoen of 1 miljard."

Van ’t Noordende is general partner en CEO van investeringsbedrijf 01Ventures. Het fonds richt zich op de kleine groep technologische voorlopers in Europa. Daarvoor was hij partner bij de Rotterdamse techstartup-investeerder Keadyn. Onlangs investeerde dat bedrijf nog in 42workspace, de nieuwe Rotterdamse hub voor techbedrijvenm (lees ook: Zo wil Rotterdam de techstad van Europa worden). Keadyn heeft sinds de oprichting in 2012 veertien investeringen gedaan variërend van 200.000 tot 750.000 euro.

Doorlichten

Voordat Van ’t Noordende en zijn partners bij welk bedrijf dan ook instappen, lichten ze dat compleet door. Ze vuren 250 vragen af over dingen als contracten, schaalbaarheid en omzet tot het belangrijkst: het team. En vooral het executievermogen van dat team.

Klik hier en lees het volledige artikel