Zo houd je een ‘denkweek’ als Bill Gates

Zo houd je een ‘denkweek’ als Bill Gates
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
11 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Wil je als ondernemer ongestoord nieuwe ideeën uitwerken en de visie achter je bedrijf aanscherpen? Laat je inspireren door Bill Gates, die zich twee keer per jaar een week afzondert in een afgelegen blokhut.

Zonder internet, collega’s, vergaderingen en andere afleidingen kun je grote sprongen maken op het gebied van creativiteit en nieuwe ideeën, wist Bill Gates toen hij zich al in de jaren ‘80 afzonderde in een blokhut aan de Amerikaanse Westkust. Die think-week is voor de Microsoft-oprichter nog altijd een traditie die hij twee keer per jaar plant, beschrijft deze infographic van Reservations.com.

In die blokhut schreef Gates onder meer zijn memo “The Internet Tidal Wave”, waarin hij uiteenzette hoe het internet de complete computerindustrie zou veranderen, en hoe Microsoft daar mee om zou moeten gaan om relevant te kunnen blijven. In de jaren daarna bleef Gates steevast terugkeren naar zijn blokhut, waar hij zichzelf volledig loskoppelt van technologie, familie, vrienden en medewerkers – behalve een verzorger die hem twee keer per dag een maaltijd brengt.

Klik hier en lees het volledige artikel