Zo geef je jouw startup een boost

Zo geef je jouw startup een boost
4 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Hoe graag je ook zou willen, een bedrijf beginnen kun je het niet alleen. Simpelweg omdat er niet genoeg uren in een dag zitten en omdat je nou eenmaal niet overal verstand van kunt hebben. Is dat erg? Nee! De vraag is alleen: Wat ga je eraan doen?

Het succes van een startup begint bij de passie van de ondernemer. Met een duidelijke visie, een goed idee en veel enthousiasme worden de eerste stappen voor de beginnende onderneming gezet. Maar in een wereld die draait om innovatie, moet je snel zijn. Je moet de ander voor blijven en handelen voor het te laat is. Het is tijd om je startup een boost te geven. Mobiliseer hulptroepen en schakel freelancers in om je startup naar een hoger plan te helpen.

Maak een overzicht van alle taken en actiepunten

Weet je niet zo goed hoe je verder moet? Maak dan eerst eens een overzicht van dingen die moeten gebeuren. Daar zitten ongetwijfeld dingen bij die je graag doet en die je (daardoor) gemakkelijk af gaan. Maar er zullen ook punten op je lijstje staan die je blokkeren. Dát zijn de dingen die je beter kunt uitbesteden aan een ander. Onder het motto ‘ieder zijn ding’ kun je op zoek gaan naar freelancers die deze taken van je over kunnen nemen. Een bedrijf opzetten wordt zo al snel een stuk makkelijker.

Hoe vind je geschikte freelancers voor je startup?

Een freelance tekstschrijver, een freelance webdesigner, product designers, een virtuele assistent, ontwikkelaars van software of websites, voor elke behoefte van jouw onderneming kun je een freelancer vinden. Door in gesprek te gaan met een iemand die jou mogelijk kan helpen, kom je meer te weten over kennis en ervaring, eventueel aangevuld met een portfolio. Zo krijg je goed in beeld of dit dé freelancer is die je kan helpen jouw startup een boost te geven.

Maak goede afspraken
Doordat je een duidelijk overzicht hebt gemaakt van wat er nodig is om je startup te boosten, kun je deze taken ook goed communiceren met ingehuurde freelancers. Zorg dat zij duidelijk weten wat er van ze verwacht wordt. Denk daarbij aan taken, verantwoordelijkheden, manier van terugkoppeling, communicatiekanalen, deadlines, etc. Alle helpende handen zijn fijn, maar het is aan jou om controle en overzicht te houden. JobByBid is een startup die helpt om dit proces goed te laten verlopen. Je kan hier gratis opdrachten plaatsen waar freelancers op kunnen reageren. Nadat je de juiste freelancer hebt gevonden, kan je ook gebruik maken van de online werkomgeving die JobByBid aanbiedt.

Creëer duidelijke kaders

De beloning voor een freelancer bestaat in de meeste gevallen uit geld. Maar het liefst wil je natuurlijk samenwerken met mensen die met volle overtuiging voor jouw startup aan de slag gaan.

Zorg er daarom voor dat je aan het begin van een (mogelijke) samenwerking helder uitlegt wat de visie van je bedrijf is en welke koers je wilt varen. Zo geef je een freelancer de kans om zich in te leven in jouw product en doel en weet je zeker dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Daarna is het de taak van bijvoorbeeld een freelance designer om dit om te zetten naar passend beeldmateriaal en voor een freelance tekstschrijver om alles te vatten in duidelijke en inspirerende teksten.


Benut je nieuw verworven vrijheid

Nu je één of meerdere freelancers aan het werk heb gezet met moeilijke of tijdrovende klussen, blijft er voor jou weer tijd over om te doen wat jíj leuk vindt: Plannen maken, ideeën bedenken en mogelijkheden zoeken om je startup tot een groot succes te maken. Met een team om je heen sta je daarin een stuk sterker. Het geeft je de vrijheid om andere taken op te pakken. Benut die vrijheid dan ook om je startup te boosten en een vliegende start met je onderneming te maken.