Ziekteverzuim: dit kost het, per dag

Ziekteverzuim: dit kost het, per dag
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Zodra de medewerker de telefoon oppakt om zich ziek te melden, begint de teller voor jou als werkgever al te lopen. Want het kost je algauw 250 euro per dag als een werknemer ziek thuisblijft. Dit is wat je moet weten over de kosten van ziekteverzuim en wat je er aan kunt doen.

Zowel voor de zieke werknemer als voor de werkgever is ziekteverzuim geen pretje. De werknemer krijgt –afhankelijk van de arbeidsovereenkomst of cao- te maken met wachtdagen zonder loon. Voor de werkgever begint de teller te lopen na het telefoontje waarin jouw medewerker zich ziek meldt.

Verzuimkosten

Loondoorbetaling is de meest voor de hand liggende kostenpost, maar zoals eerder genoemd is dit afhankelijk van de afspraken in arbeidsovereenkomst of cao. Een vervanger kost vaak minimaal het bedrag van loondoorbetaling. Daarnaast krijg je als bedrijf te maken met verlies, omdat je een ervaren kracht mist. Tel daarbij de kosten van een Arbodienst op, want sinds 1 juli 2017 zijn werkgevers in Nederland verplicht een contract met een Arbodienst af te sluiten.

Klik hier en lees het volledige artikel