Zeven vragen waarmee je jouw potentiële werknemer goed leert kennen

Zeven vragen waarmee je jouw potentiële werknemer goed leert kennen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Een sollicitatiegesprek moet de sollicitant uitdagen. Weet hij of zij geen antwoord? Dat geeft niet, als je deze potentiële werknemer maar een beetje leert kennen. Het AD zette zeven lastige vragen op een rij.

1. Wat is volgens je partner je slechtste eigenschap?

Recruiter Floor Nobels houdt van zo'n vraag, omdat er geen standaardantwoord mogelijk is. ,,Ik zit niet te wachten op goed voorbereide antwoorden. Je wilt erachter komen hoe iemand echt is. En dit is een vraag waardoor je daar meer over te weten komt. Die sollicitant moet in een team passen. Daar kun je trouwens ook achter komen door iemand mee te laten lunchen, als het om een klein team gaat. Of je laat de receptionist een vraag stellen."

2. Je staat ergens op deze aarde. Je loopt een kilometer naar het zuiden, een kilometer naar het westen en een kilometer naar het noorden. Je komt op dezelfde plek terecht. Waar ben je?

Sommigen zullen het antwoord op deze vraag al weten. Het staat namelijk in de biografie van Elon Musk, topman van autofabrikant Tesla. Hij legde deze vraag voor aan sollicitanten. Techneuten dus. En die zouden moeten weten dat het antwoord de Noordpool is.

Klik hier en lees het volledige artikel