Zeven tips om digital events boeiender te maken

Zeven tips om digital events boeiender te maken
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 maand geleden
Gepost in Tips

Online events als vervanger van de ‘echte’ bijeenkomsten hebben eigen eisen en ingrediënten om het spannend te houden. Zeven praktijklessen opgedaan tijdens het #newIntimacy Hour op de Dutch Design Week

Bij hoeveel virtuele evenementen ben jij dit jaar al bijna in slaap gevallen? Aan het begin van de pandemie hebben velen van ons geprobeerd om fysieke activiteiten vrijwel 1-op-1 te vertalen naar de digitale wereld. Sinds het begin van dit jaar is het aantal virtuele evenementen dan ook met 1000% gestegen, maar deze digitale overgang bleek toch ingewikkelder dan aanvankelijk werd verwacht.

Wij gingen daarom op zoek naar de succesfactoren van fysieke evenementen en hoe deze het beste ingezet kunnen worden voor nieuwe virtuele evenementen. Hierbij keken wij vooral hoe we online verbinding en communicatie konden stimuleren. Tijdens de Dutch Design Week organiseerden we daarom een reeks experimentele virtuele evenementen genaamd #NewIntimacyHour. Deze experience ligt op het snijpunt van technologie en storytelling en richtte zich op het verkennen van onze lockdown-emoties zoals angst, hoop en verlangens. Deelnemers droegen tijdens de Zoom-events speciaal ontworpen AR-gezichtsfilters die hun emoties weergaven. Dit gaf ons verrassende inzichten.

Klik hier en lees het volledige artikel