Zaken doen met bekenden

Zaken doen met bekenden

Als startende ondernemer begin je vaak met een kleine klantenkring, bestaande uit mensen die je goed kent of ‘via via’. Dat was bij mij ook het geval. Mijn eerste opdracht was voor mijn oude stagebedrijf, de tweede voor een vriendinnetje en ook nu nog zijn bijna al mijn klanten ‘bekenden’. Aan de ene kant is dat heel fijn, zeker in het begin, want je hebt al een vertrouwensband met de mensen waarvoor je de opdracht gaat uitvoeren. Je kent je klanten al en als er iets misgaat, is dat niet zo erg. Inmiddels heb ik echter ook ervaren dat het anders kan lopen. Daarom in dit blog een aantal TIPs over het doen van zaken met bekenden.

1. De balans tussen persoonlijk en zakelijk
Zaken doen met een vriend, kennis of familielid is natuurlijk niet hetzelfde als zaken doen met een onbekende, maar het resultaat zou dat wel moeten zijn: jij levert een product of dienst en daarvoor wil je betaald worden. Het is daarom belangrijk dat je de balans bewaart tussen persoonlijk en zakelijk. Blijf jezelf en blijf vriendelijk, maar vergeet niet dat je uiteindelijk ook betaald moet worden voor je diensten. Begin gerust met een gesprek over koetjes en kalfjes. Dat doe je met een onbekende immers ook. Maar kom vervolgens wel ter zake.


2. Zorg voor een zakelijke setting
Je houdt zakelijk en privé eenvoudig gescheiden door deze twee zaken letterlijk te scheiden. Bespreek zaken niet op een feestje, maar plan een aparte afspraak. Zorg dat je tijd maakt voor een persoonlijk overleg zonder de aanwezigheid van anderen. Spreek af op kantoor en niet bij je thuis. Heb je geen kantoor? Ga dan in ieder geval ergens apart zitten en niet bij de rest van de familie in de woonkamer. Zorg voor een opgeruimde tafel en een zakelijk sfeer; biedt wat te drinken aan, praat even over het weer, maar ga dan over op de orde van de dag: jullie afspraken.


3. Bereid je voor
Zorg dat je een zakelijk overleg met een bekende voorbereidt, net als een overleg met een (nog) onbekende zakenrelatie. Door een goede voorbereiding kom je vanzelf professioneler over en verloopt het gesprek waarschijnlijk ook op een professionele manier.


4. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven
Geen mondelinge overeenkomsten meer! Zorg dat je gemaakte afspraken opschrijft en zet er eventueel de handtekeningen van beide partijen onder. Maak een offerte en vraag om goedkeuring. Zorg dat jullie afspraken vaststaan. Op die manier creëer je houvast voor jezelf en je zakenrelatie.


5. Vraag eventueel om een aanbetaling
Staat er veel geld op het spel? Vraag dan om een aanbetaling. Ook bij een andere klant zou je dat doen, dus waarom bij een bekende niet? Met een aanbetaling heb je alvast een stok achter de deur en laat je zien dat je de zaken serieus neemt.


6. Doe iets extra’s
Wil je de zakelijke afspraken toch een persoonlijk tintje geven? Doe dan eens wat extra’s of geef speciale ‘vrienden-korting’. Op deze manier doe je op zakelijk gebied toch iets extra’s voor iemand die je privé goed kent. Het creëert ‘goodwill’ en versterkt jullie relatie zowel privé als zakelijk.

7. Wees consequent
Als je veel zaken doet met bekenden is de kans groot dat je relaties ook elkaar kennen. Zorg dus dat je iedereen gelijk behandelt. Dat voorkomt scheve gezichten.


8. Tot slot: Hou vol!
Probeer de bovengenoemde TIPs te blijven toepassen. Zaken bespreken op een feestje en de afspraken noteren op een bierviltje of servetje is GEEN goed idee. Soms werkt het wel, maar de kans dat er weinig van jullie afspraken terecht komt, is erg groot.