Wie krijgt jouw online erfenis?

Wie krijgt jouw online erfenis?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Social Media

Tegenwoordig vindt er zoveel online plaats dat je je af kunt vragen of er nog wel iets zinnigs in een testament valt te zetten. Jazeker, want Dela laat je de erfenis van wachtwoorden en belangrijke bestanden nu gemakkelijk regelen via een speciaal daarvoor aangemaakte website waar je een digitale kluis kunt vullen met wachtwoorden, foto’s of een videoboodschap.

Op Safeinheaven kun je voor jezelf een digitale kluis aanmaken. Als dat eenmaal is gebeurd, gooi je die kluis vol met alle digitale informatie die je aan je nabestaanden wilt nalaten. Hierbij kun je denken aan de inloggegevens van je pc, het wachtwoord voor je websites, de inloggegevens voor alle sociale netwerken waar je bent aangemeld, maar ook foto’s, documenten en misschien wel een videoboodschap.

Heb je eenmaal besloten wat je wilt nalaten, dan is het tijd om maximaal vijf vertrouwenspersonen te kiezen. Deze mensen kunnen de kluis openen als jij er niet meer bent, maar daarvoor moeten ze wel kunnen bewijzen dat jij er niet meer bent. Het handige aan de dienst is dat je kan bepalen wie welke informatie te zien krijgt en wie welke juist weer niet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je broer zowel de inloggegevens voor je pc kan zien als de privé-video die je speciaal voor je partner hebt aangemaakt. Niemand, ook Dela niet, krijgt de informatie te zien zolang jij nog leeft.

Elk jaar zal Dela een mailtje sturen naar jouw vertrouwenspersonen om ze up-to-date te houden. Je vertrouwenspersonen moeten bevestigen dat zij zelf nog in leven zijn en dat hun e-mailadres nog steeds in gebruik is. Als ze niet antwoorden, moet jij of iemand anders kiezen of op zoek gaan naar die persoon zodat hij alsnog een bevestiging kan sturen. Een vertrouwenspersoon weghalen uit je lijstje kan natuurlijk altijd.

Safe In Heaven. Luguber of juist erg handig?