Wie heeft een AOV nodig en waarom een ​​arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Arbeidsongeschiktheid houdt in dat u door een aandoening of handicap uw werk niet meer bent of momenteel niet volledig kunt uitoefenen. Dat is irritant voor u, maar ook voor uw portemonnee.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheid houdt in dat u door een aandoening of handicap uw werk niet meer bent of momenteel niet volledig kunt uitoefenen. Dat is irritant voor u, maar ook voor uw portemonnee. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een bescherming die garandeert dat u verzekerd bent van een loon voor de kans dat u arbeidsongeschikt wordt. Zo loopt u geen loonverlies en kunt u uw vaste lasten blijven betalen.

Wie heeft een AOV nodig?

Mocht u werken in een van de bijhorende roepingen, dan is het verstandig om een ​​arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten:

  • Liberaal expert
  • Significant investor / chief (DGA)
  • Autonoom zakelijk visionair (adviseur en zelfstandig werkzame persoon)
  • Een enige eigenaar of VOF
  • Waarom een ​​handicapbescherming afsluiten?

De WAZ, de Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandige, is per 1 augustus 2004 opgeheven.

Dit houdt in dat u momenteel zelf de bescherming tegen onbekwaamheid moet nemen als u een zakelijke visionair bent. Als u geen bescherming afsluit en kreupel wordt door werk, zal uw loon echt dalen terwijl er eveneens kosten moeten worden betaald. U zou dan een bijstandsuitkering kunnen krijgen, maar deze voordelen zijn regelmatig zo laag dat u uw vaste lasten momenteel niet kunt betalen. Dit omdat de bijstandsuitkeringen afhankelijk zijn van het middelenniveau. Bovendien, om te beslissen of u op wat voor manier dan ook in aanmerking komt voor sociale bijstand, kijken we naar uw middelen en die van uw medeplichtige.

Daarom is het als ondernemer belangrijk om een ​​arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, met als doel dat u in ieder geval uw vaste lasten kunt blijven betalen. U kunt er ook voor zorgen dat uw salaris wordt verhoogd in geval van onvoldoende werk. U kunt dit regelen door een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Premie voor arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het is ideaal om uw premie te berekenen op de sites met verschillende back-upplannen. Op die manier kunt u kijken welke garantsteller de beste is en welke de minst dure. Eerst moet u uw eigen subtiliteiten invullen. Op dat moment worden enkele vragen gesteld, bijvoorbeeld "Hoe breed moet de spreiding zijn?" en "Wat is uw roeping?" Nadat u op deze vragen heeft gereageerd, wordt uw uitzonderlijke situatie bepaald en kunt u de garantsteller kiezen die het beste bij u past.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten Belangrijk is dat u eerst nagaat welke vangnetaanbieder het beste bij u past. U moet bijvoorbeeld de jaarlijkse leenkosten, voordeellimiet en variaties in de opname onderzoeken. Evenzo is het essentieel om een ​​kijkje te nemen bij welke vangnetaanbieder het minst duur is, omdat de kosten van een paar back-upplannen soms sterk contrasteren. U kunt ook een AOV-professional laten ontdekken welk back-upplan het beste bij u past. Tegenwoordig kunt u uw bescherming online laten vallen via de site van het back-upplan. Dit is uiteraard ook mogelijk per post of e-mail. Bij bepaalde vangnetaanbieders kunt u uw bescherming ook telefonisch laten vallen. U kunt gegevens vinden over het plaatsen van een woordgerelateerde strategie voor handicapbescherming op de site van de garant.

Bron: https://www.aovonlinevergelijken.nl/