Werktijden, salaris, fysieke belasting: flexwerkers ontevreden

Werktijden, salaris, fysieke belasting: flexwerkers ontevreden
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Oproep- en invalkrachten zijn steeds minder tevreden over hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van TNO, dat wordt onderschreven door vakbond FNV. Deze groep werknemers worstelt met hoge werkdruk, een gebrek aan inkomsten en de onzekerheid of ze wel genoeg uren krijgen, meldt het AD.

Voor het onderzoek vroeg TNO vaste medewerkers en flexkrachten, onder wie uitzendkrachten, medewerkers met een tijdelijk of nulurencontract en oproep- en invalkrachten, hoe tevreden zij zijn met hun werk. Bij de oproep- en invalkrachten blijkt de tevredenheid het laagst van allemaal en bovendien het meest gedaald: waar in 2007 nog 80 procent van de oproep- en invalkrachten tevreden was met het werk, is dat aantal in 2017 gedaald naar 73 procent.

Werk wordt zwaarder

Een opvallend verschil, stelt onderzoeker Sarike Verbiest. ,,Eerst was 80 procent tevreden, nu 73 procent. Dat lijkt misschien niet heel erg laag, maar hoeveel procent zouden we willen dat tevreden is met het werk? Het liefst wil je dat iedereen tevreden is. Dan valt dit cijfer tegen.''

Klik hier en lees het volledige artikel