Werkdruk wordt steeds vaker opgenomen in cao

Werkdruk wordt steeds vaker opgenomen in cao
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

In cao's worden steeds meer afspraken opgenomen over werkdruk. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN). In bijna een op de vijf cao’s is dat het geval, aldus AD.

In 2016 werd nog maar bij een op de negen cao's (11,6 procent) afspraken gemaakt over werkdruk. Vorig jaar steeg dat naar 19 procent. Dit jaar is het al 19,3 procent in de tot nu toe afgesloten cao's - dat percentage zal dus nog wel oplopen. Het gaat om 190 afgesloten cao's tot nu toe. ,,Er is sprake van een sterk aantrekkende economie'', zegt AWVN-woordvoerder Jannes van der Velde. ,,Door de krapte op de arbeidsmarkt is de werkdruk nu toegenomen. Dat is de belangrijkste reden.''

In de cao’s worden vaker afspraken gemaakt over het aannemen van extra mensen, het inhuren van extra krachten of extra budget voor duurzame inzetbaarheid. In het onderwijs komt er een onderzoek naar de mechanismen die de werkdruk veroorzaken, in de financiële dienstverlening komt er voorlichting, specifiek voor jonge medewerkers.

Klik hier en lees het volledige artikel