Wereldwijde Lancering GuestReady in Nederland en 5 andere Landen Wereldwijd

Wereldwijde Lancering GuestReady in Nederland en 5 andere Landen Wereldwijd
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Startups

Amsterdam, 16 augustus 2016 - Airbnb’s expontentiële groei in Amsterdam blijft niet onopgemerkt, en nu heeft een nieuw bedrijf de sprong in de groeiende vakantieverhuurmarkt gewaagd. GuestReady.com biedt een uitkomst voor drukbezette professionals die geen tijd hebben voor het werk dat er bij Airbnb-hosten komt kijken, maar wel een extra inkomen met hun appartement willen verdienen terwijl ze op reis zijn. Opgezet door een team van ervaren ondernemers en met een investering van het Swiss Founders Fund gaat GuestReady vandaag officiëel van start in Amsterdam, Londen, Parijs, Hong Kong, Singapore, en Kuala Lumpur.

Airbnb groeit met een ontzagwekkend hoog tempo in Amsterdam. In januari 2016 verbleven er 475% meer mensen in een Airbnb-appartment dan in dezelfde maand een jaar daarvoor. De populariteit van het verhuurplatform creëert ruimte voor aanvullende diensten, zoals ook nu weer blijkt. GuestReady.com gaat vandaag officiëel van start met het aanbieden van volledig verzorgd Airbnb management, zodat ook mensen die er de tijd en energie niet voor over hebben om het zelf te doen nog steeds geld kunnen verdienen met het verhuren van hun appartement via Airbnb. Ook biedt het bedrijf losse services, om hosts te helpen met de taken waar ze geen plezier uit halen of waar ze incidenteel hulp bij nodig hebben. Het bedrijf wordt gerund door een team van ervaren ondernemers, die bijna allemaal ervaring hebben opgedaan bij Rocket Internet, een van de meest bekende incubators met een reputatie voor het bliksemsnel opzetten van nieuwe start-ups. Met GuestReady heeft het team voor ogen hun start-up expertise toe te passen op het professionaliseren van verhuur via Airbnb en andere korte-termijn verhuurplatforms.

Een host zijn op platforms zoals Airbnb en Wimdu kan veel gedoe geven en een hoop tijd kosten, een reden voor velen om zo hun twijfels te hebben over het verhuren van hun appartement.

“De meeste mensen vinden het al moeilijk om tijd te maken voor wat ze echt belangrijk vinden tegenwoordig. Zeker in de stressvolle periode voor een vakantie is het extra werk en geregel om hun huis te verhuren via Airbnb vaak het laatste waar ze behoefte aan hebben. Dat betekent dat veel prachtige appartementen wekenlang leegstaan, en hun eigenaars duizenden euro’s aan verhuurinkomsten mislopen. We zien daar een grote kans om appartementeigenaren te helpen stressvrij inkomen te genereren, gasten een Airbnb-ervaring van hotelkwaliteit te bezorgen, en de deeleconomie te helpen groeien - en dat allemaal tegelijkertijd.” zegt Jonna van Kalker, Co-founder en Managing Director van GuestReady Nederland.

GuestReady biedt verschillende hosting-diensten om zowel ervaren Airbnb-hosts als beginners te helpen met het verhuren van hun appartement. De focus van de start-up ligt op het volledig beheren van appartementen, waar ook communicatie met de gasten, het creëeren en aanpassen van de advertentie, en het stellen van de optimale prijs bijhoren. Voor mensen die het leuk vinden om sommige aspecten van het hosten zelf te doen biedt GuestReady ook losse serviceoplossingen, zoals een schoonmaakservice, waar ook het doen van de was en het leveren van toiletartikelen bij kunnen horen, en een incheck/uitcheckservice.

De startup heeft al een investering van onbekende grootte opgehaald bij de Swiss Founders Fund. Romano Brandenberg, Venture Partner bij de Swiss Founders Fund, ziet veel potentieel in de groeiende korte-termijn verhuurmarkt. “De manier waarop mensen leven en werken wordt steeds mobieler, en een hotelkamer of een huurcontract van 12 maanden is vaak geen passende oplossing meer voor zakenreizigers, digitale nomaden, of city hoppers. Korte-termijn verhuur biedt deze groepen een fantastisch alternatief,” wijdt Brandenberg uit. Hij ziet het bedrijfsmodel van GuestReady als de ontbrekende schakel om meer huiseigenaren te stimuleren ook hosts te worden.

Door GuestReady als wereldwijde start-up op te zetten, maakt het bedrijf gebruik van zowel schaalvoordeel om de kosten laag te houden, als van de voordelen van plaatselijke aanwezigheid. GuestReady.com start vandaag in zes landen in Europa en Azië, en wordt verwacht snel naar andere landen uit te breiden.