Weer een geslaagde Demo Day voor alle startups van Startupbootcamp!

Weer een geslaagde Demo Day voor alle startups van Startupbootcamp!
6 jaar geleden
Gepost in Startups

In een "uitverkochte" zaal presenteerden de tien startups van de NFC & Contacless editie van Startupbootcamp zich aan alle aanwezigen.

Demo Day in ABN Amro HQ

Startupbootcamp NFC & Contactless Interactions heeft haar drie maanden durende ‘mentor-driven’ programma vandaag afgerond met een succesvolle Demo Day. Tijdens het evenement hebben tien startups hun bedrijf gepresenteerd aan meer dan 300 investeerders in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.

Startupbootcamp had wederom twee bekende gastsprekers uitgenodigd om startups en investeerders te inspireren. Deze keer deelden Gerrit Zalm, voormalige minister van Financiën en CEO van ABN AMRO, en Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank, hun ideeën over het belang van investeringen in technologie en ondernemerschap voor de economische groei. “Het is opvallend dat zelfs tijdens de financiële crisis de netto banengroei bij jonge bedrijven positief is gebleven in de ontwikkelde economiën. Jonge bedrijven brengen verandering en vormen het hart van de economische ontwikkeling,” zei Klaas Knot tijdens zijn keynote speech op Demo Day.

De startups die vandaag op het podium stonden, hebben hun bedrijf de afgelopen drie maanden met bewonderenswaardige snelheid ontwikkeld en konden een aantal geweldige prestaties laten zien. Een korte bloemlezing van wat de deelnemers van Startupbootcamp NFC & Contactless Interactions tijdens hun drie maanden durende acceleratieperiode hebben bereikt:

 • Beestar – Ontwikkelde een nauwkeurig positioneringssysteem dat kan worden gebruikt voor bestaande en toekomstig producten in diverse branches zoals parkeerbeheer, sport, logistiek en technologie.
  Beestar werkt samen met MyOrder van de Rabobank om een product te ontwikkelen dat parkeren aanmerkelijk gebruiksvriendelijker gaat maken.
 • Buzzoek – Een eenvoudige, flexibele en goedkope manier om winkeliers rechtstreeks te koppelen aan hun klanten via één swipe met één card.
  Buzzoek heeft al 250.000 Euro aan financiering binnengehaald en werkt samen met Unicef, PlugSurfing en MyOrder.
 • Mobypark – Een platform dat in realtime beschikbare parkeerplaatsen laat zien op publieke en particuliere parkeerterreinen.
  Mobypark heeft tot nu toe 100.000 Euro financiering ontvangen en een database opgebouwd met meer dan 200 parkeerplaatsen in de regio Amsterdam.
 • Relayr – Biedt een open platform en marktplaats waar app-ontwikkelaars en hardwareproducenten elkaar kunnen vinden om smart apps voor het ‘internet of things’ te ontwikkelen en te realiseren.
  Naast het binnenhalen van 250.000 Euro aan financiering heeft Relayr ook de WunderBar gelanceerd op Dragon Innovation. WunderBar is ter wereld’s eerste starterskit ontwikkeld voor app-ontwikkelaars om eenvoudig apps voor het “internet of things” te kunnen bouwen. WunderBar op Dragon Innovation is hier te vinden.
 • TagaPet – Tagapet lost het probleem van zoekgeraakte huisdieren op door innovatieve producten te produceren om ze te traceren.
  Zij hebben een realtime tracker voor dieren ontwikkeld en staan op het punt om overeenkomsten te tekenen met een aantal internationale resellers.
 • Tag’by – Een platform dat de ‘social’ winkelervaring van klanten in fysieke winkels verbetert door gebruik te maken van tablets.
  Tag’by heeft al pilotovereenkomsten getekend met een aantal retailers waaronder Vodafone, die Tag’by in hun winkels in heel Nederland gaan implementeren.
 • TagTagCity –Bouwt geautomatiseerd mobiele websites voor bedrijven op maat inclusief geolocatie en diensten.
  TagTagCity heeft tijdens Startupbootcamp 300.000 Euro financiering ontvangen en al meer dan 1.000.000 mobiele sites gecreëerd. Zij zijn door Facebook tot Europese startup van het jaar benoemd.
 • TapTrack – Heeft technologie ontwikkeld die elk mobiel toestel kan omtoveren tot een scanner van elektronische passen.
  TapTrack werkt samen met KYCnet, wereldwijd leidend bij diensten voor due diligence en software. Zo kan TapTrack verificatietools van identiteitspassen aanbieden als onderdeel van een complete due diligence service.
 • Kidswatcher – Bouwt een smart-horloge voor kinderen zodat hun ouders ze altijd kunnen bereiken en vinden, onafhankelijk van locatie en tijd.
  Watcher Enterprises heeft al 223.000 Euro financiering ontvangen, is het snelst groeiende door crowd funding gefinancierde bedrijf in Nederland en is door Rabobank & MKB Nederland verkozen tot The Next Entrepreneur 2013.
 • YES.TAP – Zorgt dat wachtrijen veel korter worden door technologie voor contactloze bestelling en betaling.
  YES.TAP heeft tijdens Startupbootcamp financiering al 115.000 Euro opgehaald en gaat de komende maanden implementeren bij zes grote merken uit de fast food-branche, bedrijfskantines en stadions.


Patrick de Zeeuw, CEO van Startupbootcamp, is vol vertrouwen dat alle deelnemers ook de komende tijd grote stappen gaan maken: “Startupbootcamp NFC & Contactless is het meest succesvolle programma sinds wij in 2010 begonnen. De meer dan 150 mentoren, partners en het hele team van Startupbootcamp zijn trots op de geweldige ontwikkeling die de bedrijven hebben doorgemaakt. Wij zijn overtuigd dat we in de nabije toekomst allemaal gebruik gaan maken van hun producten en diensten.”


De derde cyclus van het reguliere Startupbootcamp-programma gaat op 31 maart 2014 van start. De inschrijving is open tot 24 januari.

 Startupbootcamp Demo Day 2014