Wat moeten we met So.cl?

Wat moeten we met So.cl?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Social Media

Alweer komt er een nieuw sociaal netwerk bij. Nadat Google vorig jaar al Google+ lanceerde, is het nu de beurt aan Microsoft. Met So.cl, uitgesproken als social, wil het bedrijf naar eigen zeggen niet concurreren met bestaande sociale netwerken maar wat toevoegen op internet.

Jan van Dijk, hoogleraar Nieuwe Media aan de Universiteit van Twente, zegt dat de actie van Microsoft makkelijk te verklaren is. “Ze zijn gewoon bang om te boot te missen.” Het succes van Facebook heeft bedrijven wakker geschud. Google en Microsoft proberen met het opstarten van eigen sociale sites een graantje mee te pikken, stelt de hoogleraar.

De lancering van So.cl is volgens Van Dijk onderdeel van een bredere oorlog tussen de bedrijven. “Niet alleen op internet, maar bijvoorbeeld ook op de mobiele markt woedt er een hevige strijd.”
De bestaande sociale netwerken zijn commercieel ingesteld. Van Dijk: “Het gaat alleen om geld verdienen. Dat gaat tegenwerken. Uiteindelijk worden er alternatieven gezocht en verliezen bedrijven als Facebook aan marktaandeel.”

Bron: Metro