Wat kun je met duurzaamheid? Zo bepaal je hoeveel impact jouw bedrijf maakt

Wat kun je met duurzaamheid? Zo bepaal je hoeveel impact jouw bedrijf maakt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
11 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Duurzaamheid ‘holistisch’ benaderen is minder vaag dan het klinkt, schrijft de kersverse Sprout-blogger Leen Zevenbergen. Hij legt uit hoe je je score kunt verbeteren, met een meetinstrument dat al door 80.000 bedrijven wordt gebruikt.

Hoe weet je nu eigenlijk wat duurzaamheid is, of wanneer ben je met je bedrijf duurzaam? Je kunt lid worden van een organisatie als MVO Nederland of Social Enterprise Nederland. Dat is al een heel goede stap, maar dan nog steeds weet je niet hoe duurzaam je bent in vergelijking met je “peers”, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. En bovendien weet je dan ook nog niet hoe je jezelf kunt verbeteren en op welke onderwerpen.

Er zijn helaas nog steeds ondernemers die denken dat duurzaam synoniem is voor duur, maar dat is inmiddels wel echt heel erg achterhaald. Tegenwoordig snappen de vooruitziende ondernemers dat de enige bedrijven die zullen overleven die bedrijven zijn die duurzaam produceren, duurzaam met hun medewerkers omgaan, met hun toeleveranciers etcetera.

Klik hier en lees het volledige artikel