Wat krijg ik vergoed als ik door letselschade omzet misloop en extra kosten moet maken?

Wat krijg ik vergoed als ik door letselschade omzet misloop en extra kosten moet maken?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
27 dagen geleden
Gepost in Ondernemen

U bent aangereden en raakt door letsel arbeidsongeschikt. Het werk ligt stil of iemand moet ingehuurd worden om het werk over te nemen. Niet werken of iemand inhuren kost veel geld. U heeft schade. Wanneer de schade veroorzaakt is door iemand anders is het mogelijk om gecompenseerd te worden voor de schade. Welke schade de aansprakelijke partij of de verzekeraar van de aansprakelijke partij moet vergoeden, wat nodig is om de schade te berekenen en hoe u de schade kunt verhalen worden toegelicht in dit artikel.

De aansprakelijke partij betaalt het verlies van arbeidsvermogen

Bij letselschade kunt u meerdere schadeposten verhalen. Wanneer u omzet misloopt of extra kosten moet maken, dan valt dit onder de schadepost ‘verlies van arbeidsvermogen’. U heeft minder vermogen om arbeid te verrichten door het opgelopen letsel, wat resulteert in minder inkomen.

Een aansprakelijke partij is vanuit de wet verplicht het verlies van arbeidsvermogen te vergoeden. Een betaling van letselschade is altijd netto. U hoeft over de schadevergoeding geen inkomstenbelasting te betalen. Over de compensatie voor het verlies van arbeidsvermogen hoeft dus geen inkomstenbelasting betaald te worden.

Klik hier en lees het volledige artikel