Wat kan een zakelijk lening voor jouw bedrijf betekenen?

Wat kan een zakelijk lening voor jouw bedrijf betekenen?
1 maand geleden
Gepost in Gastblogs

Een zakelijke lening, als ondernemer heb je er ongetwijfeld weleens van gehoord. Maar wat is het eigenlijk precies? Kort door de bocht is een zakelijke lening een lening om een langlopende investering voor jouw bedrijf te financieren. Indien je zo’n lening afsluit, dan kan je in één keer een geldbedrag op jouw rekening krijgen. Er wordt een vaste looptijd afgesproken. Je betaalt de lening in maandelijkse termijnen terug en de rente staat vast. Dit klinkt leuk en aardig, maar veel ondernemers hebben geen idee wat zakelijk lenen voor hun bedrijf kan betekenen. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen het je in deze tekst.

Je hoeft een investering niet uit te stellen
Om een investering te bekostigen, moet je over behoorlijk wat geld beschikken. De kans bestaat dat je zelf niet voldoende geld in kas hebt om de investering te bekostigen. Hierdoor besluit je mogelijk toch maar niet te investeren. Zonde, want je kunt namelijk ook een zakelijke lening afsluiten. Indien je voor zo’n lening kiest, krijg je direct geld op jouw rekening. Je kunt het geleende bedrag meteen gebruiken om een investering te doen. Een zakelijke lening betekent allereerst dus dat je een gewenste investering voor jouw bedrijf niet uit hoeft te stellen.

Jouw bedrijf kan blijven groeien
Als ondernemer weet je ongetwijfeld dat stilstand achteruitgang is. Daarom is het zo nu en dan belangrijk om te investeren in jouw bedrijf. Dit kan om een kleine investering gaan, maar soms is het ook goed om het grootster aan te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in uitbreiding van jouw bedrijf. Denk hierbij aan de aankoop van een nieuwe bedrijfspand of uitbreiding van het bestaande pand. Je kunt ook nieuwe machines aanschaffen, zodat je het productieproces kunt versnellen of meer kunt produceren in korte tijd. Met een zakelijke lening zorg je er dus voor dat jouw bedrijf blijft groeien, ook wanneer je zelf niet voldoende geld in kas hebt.

Op korte termijn financieren? Kies voor zakelijk krediet
Een zakelijke lening aanvragen doe je vooral voor langlopende investeringen. Het kan echter ook zijn dat je op korte termijn geld moet hebben om bijvoorbeeld facturen te kunnen betalen. Een zakelijke lening is in dat geval niet de beste keuze. Nee, je kunt dan beter voor zakelijke krediet kiezen. Je krijgt het bedrag niet direct op jouw rekening gestort, maar het wordt voor je klaargezet. Wanneer je geld nodig hebt, neem je het op. Het maakt niet uit wanneer je dit doet en hoeveel je opneemt. Je betaalt enkel rente over het opgenomen deel. Een zakelijke lening sluit je dus af voor langlopende investeringen, je kiest voor zakelijk krediet wanneer je op korte termijn over geld moet beschikken.