Wat je moet weten als je als zzp’er een incassobureau wilt inschakelen

Wat je moet weten als je als zzp’er een incassobureau wilt inschakelen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Financieel

Een incassobureau; hoe dat werkt en wat de kosten zijn

Het kan je zomaar overkomen: een klant die je factuur maar niet betaalt. Uiteraard probeer je het eerst zelf op te lossen door bijvoorbeeld betalingsherinneringen te versturen. Als daar echter niet op gereageerd wordt, kun je overwegen om een incassobureau in te schakelen. Lees hier hoe dat werkt en wat de kosten zijn.

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Op je factuur staat de betalingstermijn vermeld. Deze is wettelijk vastgesteld op 30 dagen en binnen deze periode hoort het openstaande bedrag op jouw zakelijke rekening gestort te worden. Gebeurt dat niet? Als de betalingstermijn bijna verloopt of zelfs al is verlopen, kun je een eerste aanmaning versturen. Probeer ook contact te krijgen met je klant; waarom is de factuur nog niet betaald? Wellicht kunnen jullie er onderling uitkomen.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je klant de factuur vervolgens nog steeds niet betaalt. Misschien krijg je hem of haar helemaal niet meer te pakken. Stuur in dit geval nog wel meerdere aanmaningen en probeer via diverse kanalen contact te krijgen met deze persoon. Als je het gevoel hebt dat je er zelf redelijkerwijs alles aan hebt gedaan, kun je na een periode van bijvoorbeeld 90 dagen een incassobureau inschakelen.

Klik hier en lees het volledige artikel