Wat je kunt doen als een medewerker drugs op zak heeft

Wat je kunt doen als een medewerker drugs op zak heeft
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Wat als je een medewerker betrapt met drugs op zak, maar hij of zij zegt niet te gebruiken onder werktijd? Ontslag op staande voet, of alleen een waarschuwing? In het AD geven deskundigen advies bij het scenario.

De Kwestie

Peter is zich ervan bewust dat het niet slim was: tijdens zijn werk had hij drugs op zak. Maar, hij had het niet gebruikt, benadrukt hij. Zijn leidinggevende vond de drugs en wil hem nu ontslaan. Op zijn werk rijdt Peter bijvoorbeeld weleens op een heftruck en werkt hij met levensmiddelen. Onder invloed op het werk verschijnen kan dus echt niet. Maar, hij had immers niks gebruikt en dus vraagt Peter zich af of hij daarvoor wel ontslagen mag worden.

De Kenner

Eline Geven is arbeidsrechtsadvocaat bij Reijnders Advocaten: ,,Dit soort zaken zijn altijd afhankelijk van de casus. Meestal is het de vraag of het beleid rondom drugs van de werkgever bekend is. Het kan dan gaan om huisregels die van toepassing zijn, of misschien is er sprake van een gedoogbeleid. En worden de huisregels ook daadwerkelijk gehandhaafd? Of wordt dit nu plots toegepast en komt het als een grote verrassing voor de gedupeerde werknemer? Dit alles speelt mee in de beslissing of het ontslag gevolgd mag worden.”

Klik hier en lees het volledige artikel