Wat is de beste tijd om te posten op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn?

Wat is de beste tijd om te posten op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Helaas is het niet voldoende om een socialmediabericht te plaatsen en achterover te leunen, in de hoop dat de likes en commentaren binnenstromen. Om de meeste vruchten te plukken van je sociale inspanningen is het verstandig om actief te zijn op de meest gunstige tijden. Recente onderzoeken vertellen je alles over de beste publicatietijd.

Hoewel het fijn zou zijn om een social post op hetzelfde moment op alle socialmediaplatformen te plaatsen, is het niet verstandig om alles over één kam scheren. Er zijn nou eenmaal verschillen in hoe en wanneer bepaalde platformen gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor je doelgroep; tieners hebben een ander levenspatroon dan bijvoorbeeld yuppen of senioren.

Toch is het handig om algemeen opgestelde richtlijnen wat betreft plaatsingstijden in het achterhoofd te houden en als startpunt te nemen voor je strategie. Die richtlijnen zijn uiteengezet in diverse onderzoeken van bijvoorbeeld HubSpot, Sprout Social en Buffer. Maar je raadt het al, zelfs de richtlijnen per onderzoek zijn vaak niet hetzelfde. Waar de een woensdag als beste Facebookdag verkiest, doet de ander dit met donderdag. Vandaar dat we uit meerdere onderzoeken rond 2018 een vaste lijn hebben proberen te ontdekken.

Klik hier en lees het volledige artikel