Wat is de beste en veiligste manier om goud te verkopen?

Wat is de beste en veiligste manier om goud te verkopen?
6 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

De gemiddelde Nederlander heeft thuis behoorlijk wat spullen van vroeger liggen. Zo heb je misschien nog wel een verzameling oude munten. Als je hier eigenlijk nooit naar omkijkt, besluit je ze mogelijk weg te gooien. Doe dit niet zonder te kijken of er misschien ook gouden munten tussen zitten. Deze munten kunnen jou namelijk geld opleveren. Dit geldt ook voor gouden sieraden. Heb je gouden voorwerpen gevonden en wil je deze verkopen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de beste en veiligste manier om dit te doen. Wij bieden jou in deze tekst de helpende hand.

Online verkopen
Veel mensen die spullen willen verkopen, richten zich tot het internet. Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen. Daarnaast kun je een bericht op sociale media plaatsen. Jouw spullen komen hierdoor onder de aandacht van een groot aantal mensen, waardoor de kans op verkoop redelijk groot is.

Heb je een gouden Krugerrand gevonden? Dan is het niet verstandig om deze op een website met tweedehands spullen of sociale media aan te bieden. Waarom niet? Omdat veel mensen op deze platformen azen op koopjes. Een gouden Krugerrand verkopen voor het bedrag dat je in jouw hoofd hebt, wordt hierdoor lastig. Bovendien brengt het een gevaar met zich mee. Je maakt namelijk kenbaar dat je goud in huis hebt en dat kan inbrekers aantrekken.

Bezoek de plaatselijke juwelier
Als je een gouden sieraad wilt verkopen, kun je bij de plaatselijke juwelier langsgaan. De meeste juweliers verkopen niet alleen sieraden, maar kopen ze ook in. Dit doen zij uiteraard alleen als zij hier heil in zien. Wil je een gouden horloge, ring of armband verkopen? Dan kun je kijken of de plaatselijke juwelier hierin geïnteresseerd is. Als dit het geval is, kun je jouw goud dichtbij huis verkopen.

Het is natuurlijk een groot voordeel als je dichtbij huis jouw goud kan verkopen, echter is helaas niet iedere juwelier gespecialiseerd in de inkoop van goud. Hierdoor zou het kunnen dat je wellicht niet altijd het juiste bedrag voor jouw gouden voorwerpen krijgt.

Richt je tot een goudexpert
Wil je koste wat het kost een reële prijs voor jouw goud? Richt je dan tot een goudexpert. Zo’n professional richt zich voornamelijk tot de inkoop van goud. Je kunt hem bijvoorbeeld een goudbaar verkopen, maar ook een gouden horloge, armband of munten. Voordat de expert de waarde bepaalt, taxeert hij het voorwerp. Laat je dit doen door Goudwisselkantoor? Dan word je ontvangen in een discrete ruimte. De taxatie vindt hierdoor onder jouw eigen ogen plaats, waardoor je weet hoe de taxateur te werk is gegaan.

Op basis van de taxatie noemt de taxateur een bedrag waarvoor hij het goud van jou over wil nemen. Vind je dit te weinig? Of twijfel je of je afstand wilt doen van het gouden voorwerp? Geen probleem, want een taxatie bij Goudwisselkantoor is altijd vrijblijvend. Hierdoor heb je de mogelijkheid om er in alle rust over na te denken. Je kunt jouw goud ook direct verkopen. Je ontvang het bedrag in dat geval in contanten of op jouw rekening.