Wat heb je nodig in je kantoor?

3 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Als beginnende ondernemer krijg je met ontzettend veel zaken te maken. Vaak als je aan iets groots wilt beginnen dan vergeet je de meest simpele dingen. Denk bijvoorbeeld aan de locatie en het inrichten van je kantoor. Laten we dat onderwerp nou net gaan behandelen in dit artikel.

De locatie
De locatie van je kantoor is ontzettend belangrijk. Het moet goed bereikbaar zijn voor jezelf en wellicht voor toekomstig personeel. Een kantoor langs de snelweg of een trein/metrostation is zeker geen overbodige luxe. Het is natuurlijk superhandig als je kantoor ook in de omgeving staat van je klanten. Aangezien het kantoor dicht in de buurt is de kans groot dat ze toch net even wat eerder bij jouw bedrijf langs gaan dan langs een concurrent die in de andere van Nederland gevestigd zit. Het is ook ideaal als je veel daglicht hebt in je kantoor. Een flinke dosis daglicht bevorderd de creativiteit. Als je een goed uitzicht hebt zorg er dan voor dat je bureau staat naar het uitzicht toe. Als je bureau naar een witte muur staat dan verlaagd dat de concentratie en ook een goed uitzicht bevorderd de creativiteit en je zult je ook een stuk vrijer voelen.


Een bank/fauteuil
Als je een onderneming wilt beginnen is het natuurlijk een absolute must dat je jouw klanten goed kunt ontvangen. Een bank of een fauteuil waar zij op kunnen zitten is zeker niet overbodig. De klant voelt zich hierdoor serieus genomen en zal jouw onderneming hierdoor ook een stuk serieuzer neemt.


Koffiezetapparaat
Een koffiezetapparaat aanschaffen voor je onderneming klinkt vrij logisch aangezien de meeste mensen koffiedrinken. Buiten dat de kans groot is dat je zelf een bakje koffie ook lekker vindt is het ideaal als je jouw klanten goed kunt ontvangen met een lekker bakje koffie. Als je hun favoriete soort koffie kunt serveren dan is dat helemaal ideaal.


Klein koelkastje
Een klein koelkastje is zeker geen overbodige luxe. Je zou toch je eten en drinken koud moeten bewaren. Elke dag een broodje pindakaas mee naar werk nemen gaat na een tijd ook vervelen.


Bureau
Een goed bureau is echt nodig. Je moet nooit bezuinigen op een goed bureau. Aangezien de kans groot is dat je hier gemiddeld 8 uur op een dag aan het werk bent moet het bureau wel kwalitatief goed zijn. Ook is het handig als je jouw bureau kunt verstellen. Kijk eerst goed of een bureau wel verstelbaar is op jouw hoogte ander ga je hier na een tijd last van krijgen. Ook een goed bureaustoel of een fauteuil is geen overbodige luxe.


Een snelle computer
Een snelle goedwerkende computer is de basis. Als je jouw onderneming goed wilt runnen dan kan een snelle computer met veel opslag uiteraard niet ontbreken. Tijd is geld dus een snelle computer met veel opslag is zeker nodig.


Glazen wanden
Als je van plan bent een groot kantoorruimte te huren dan is het handig om er glazen wanden in te plaatsen dit zorgt ervoor dat je een stuk minder opgesloten zit en het maakt de ruimte een stuk groter.


Conclusie
Met het volgen van deze tips weet ik zeker dat het inrichten van je kantoor een groot succes zal gaan worden.